Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti consideră că abrogarea legii care prevede acordarea pensiei de serviciu judecătorilor contravine jurisprudenţei CCR

CCR

Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti consideră că abrogarea legii care prevede acordarea pensiei de serviciu judecătorilor contravine jurisprudenţei CCR şi încalcă Constituţia, mai exact acel articol din legea fundamentală care arată că "judecătorii sunt independenţi şi se supun numai legii", potrivit news.ro.

Curtea de Apel Ploieşti transmite că Adunarea Generală a judecătorilor acestei instanţe, întrunită marţi pentru a formula, la solicitarea Consiliului Superior al Magistraturii, un punct de vedere motivat referitor la "iminenta abrogare a dispoziţiilor legale ce consacră pensia de serviciu", consideră că abrogarea acestor prevederi privind pensiile magistraţilor contravine deciziilor CCR.

Citește și: Solicitare urgentă către Ludovic Orban! Se cere ‘alungarea’ unui cunoscut ministru

"Abrogarea reglementării legale ce stabileşte acordarea pensiei de serviciu magistraţilor contravine jurisprudenţei Curţii Constituţionale a României ce consacră principiul independenţei judecătorilor, precum şi exigenţelor actuale pe care importate documente internaţionale le exprimă în mod direct cu privire a drepturile acestora, în considerarea importanţei rolului lor în apărarea statului de drept”, se arată în comunicatul dat publicităţii, marţi după-amiază, de Curtea de Apel Ploieşti.

Citește și: Avocatul lui Dragnea răstoarnă situația, după ce Înalta Curte a respins eliberarea fostului lider PSD: Mai există cereri

Judecătorii Curţii de Apel Ploieşti spun că abrogarea legii privind aşa-numitele pensii speciale ale magistraţilor reprezintă o încălcare a Constituţiei.

"Orice demers de eliminare a pensiei de serviciu a magistraţilor este contrar dispoziţiilor art. 124 alin 3 din Constituţiei care prevede că judecătorii sunt independenţi şi se supun numai legii", precizează documentul citat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.