Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAI a înregistrat peste 20.000 de intervenţii într-o săptămână

politisti atacati ialomita

Aproximativ 22.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au intervenit, în ultima săptămână, la peste 13.600 de cazuri ţinând de ordine publică semnalate prin numărul unic de urgenţă 112 şi în peste 10.000 de situaţii de urgenţă care au necesitat misiuni ale pompierilor sau SMURD, potrivit news.ro.

Potrivit MAI, dintre cele 13.600 de cazuri semnalate prin apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi care au vizat încălcări ale legislaţiei privind ordinea publică, 99% au fost gestionate de poliţişti, iar restul de jandarmi.

"De asemenea, dintre cele peste 10.000 de cazuri de situaţii de urgenţă, peste 80% au fost gestionate de echipajele SMURD, fiind intervenţii pentru acordarea ajutorului medical de urgenţă şi transportul la spitale al unor pacienţi. Peste 4.500 de pompieri şi paramedici SMURD au intervenit în medie zilnică în această perioadă", arată sursa citată.

Totodată, Inspectoratul General de Aviaţie a executat 60 misiuni aero-medicale.

În afara situaţiilor gestionate în urma apelurilor primite la 112, Poliţia Română a desfăşurat, în aceeaşi perioadă, 1.622 de misiuni ordonate, în urma cărora au fost constatate 64.200 de fapte contravenţionale, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 23.607.938 lei.

Citeşte şi: BOMBĂ! Avocaţii mergeau cot la cot cu clienţii lor la licitaţiile deturnate - Avocaţi din Bucureşti şi Galaţi, printre inculpaţii din dosarul 'Executorii'

În această perioadă, au fost reţinute 4.435 de permise de conducere şi 1.506 certificate de înmatriculare, au fost prinşi în flagrant 881 de autori de infracţiuni şi au fost găsite 104 persoane urmărite naţional sau internaţional.

De asemenea, în urma activităţilor judiciare, poliţiştii au identificat 325 de autori în dosarele penale aflate în evidenţă, până atunci, cu autor necunoscut.

Peste 2.800 de jandarmi au asigurat măsurile de ordine publică la 277 de manifestări. De asemenea, în urma misiunilor zilnice ale jandarmilor, au fost constatate 145 de infracţiuni şi au fost aplicate 2.531 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 621.880 de lei.

În zonele montane au acţionat zilnic, în medie, 184 de jandarmi, care au intervenit pentru salvarea a 6 persoane aflate în situaţii critice.

De asemenea, jandarmii au prins în flagrant 141 de autori de infracţiuni.

Pentru supravegherea, monitorizarea şi controlul frontierei de stat, au acţionat în medie zilnică peste 4.200 de poliţişti de frontieră, cu aproximativ 1.000 de mijloace de mobilitate, dintre care peste 2.900 la supravegherea frontierei şi peste 1.300 la controlul de frontieră în punctele de trecere.

Poliţiştii de frontieră au constatat 115 infracţiuni, dintre care 48 la controlul frontierei şi 67 la supravegherea frontierei. De asemenea, au fost aplicate 140 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 84.160 lei.

În această perioadă, nu s-a permis intrarea în ţară a 131 de cetăţeni străini şi nu s-a permis ieşirea din România a 82 de cetăţeni, din diferite motive legale.

Inspectoratul General pentru Imigrări a organizat 40 de acţiuni, în urma cărora au fost prinşi 69 de cetăţeni străini cu şedere ilegală. Ofiţerii IGI au luat în custodie publică 9 cetăţeni străini şi au participat la repatrierea, returnarea​ şi expulzarea de pe teritoriul naţional al României a 11 cetăţeni străini.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.