Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAI a pus în dezbatere publică ordinul privind condiţiile de detenţie

www.mai.gov.ro
Ministerul de Interne, MAI

Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice proiectul de ordin al ministrului Afacerilor Interne privind situaţia centralizată a clădirilor care sunt necorespunzătoare din punct de vedere al condiţiilor de detenţie. Actul normativ are ca obiect, printre altele, reglementarea situaţiei persoanelor aflate în centre de detenţie care au avut lipsuri la condiţiile impuse de standardele europene.

Potrivit MAI, proiectul de ordin este necesar pentru aplicarea Legii 169/2017 pentru modificarea şi completarea Legii 254/2013 privind executarea pedepselor şi măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.

La acest moment, în urma analizei realizate de comisiile de evaluare a condiţiilor de detenţie, constituite la fiecare unitate teritorială de poliţie unde sunt organizate centre de reţinere şi arestare preventivă, a rezultat că, la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române, există 51 de astfel de centre, dintre care 21 corespunzătoare, 10 pot fi declarate corespunzătoare după remedierea unor deficienţe în termen de maximum 60 de zile, iar restul necorespunzătoare, informează sursa citată.

Actualizarea se realizează periodic, ori de cât ori intervin modificări şi se vor reclasifica clădirile analizate. Textul proiectului de act normativ este afişat şi poate fi consultat pe pagina de internet www.mai.gov.ro, la secţiunea Transparenţă decizională, precum şi la Centrul de Relaţii cu Publicul al MAI, din Piaţa Revoluţiei nr. 1 A, sector 1, Bucureşti, conform Agerpres. Propunerile, sugestiile şi opiniile persoanelor interesate pot fi transmise în termen de 10 de zile calendaristice, calculate de la data publicării anunţului, pe adresa de e-mail dgj_transparenta@mai.gov.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.