Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAI: Aproximativ 29.000 de pompieri, jandarmi și polițiști vor fi mobilizaţi de 1 Decembrie

Carmen Dan

De 1 Decembrie, la nivel național sunt anunțate aproximativ 450 de manifestări publice la care se preconizează participarea a peste 550.000 de persoane, anunţă Ministerul Afacerilor Interne, precizând că aproximativ 29.000 de pompieri, jandarmi și polițiști vor fi mobilizaţi.

“La parada de sub Arcul de Triumf, vor participa detașamente ale Poliției, Jandarmeriei, Poliției de Frontieră, Inspectorului General pentru Situații de Urgență, Inspectorului General pentru Imigrări și Academiei de Poliție. În premieră, la parada din Capitală vor defila elevii Școlii de Pompieri și Protecție Civilă de la Boldești. În total, MAI a pregătit pentru defilare 609 efective și 56 mijloace tehnice, precum și șase elicoptere. Potrivit estimărilor, 30.000 de români vor veni să vadă parada din București”, se arată într-un comunicat trimis de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

După încheierea paradei din Piața Arcul de Triumf, MAI va organiza în Parcul Herăstrău (intrare Pavilion H) o expoziție de mijloace tehnice, acompaniată de un concert de muzică de fanfară.

La parada militară din Alba Iulia sunt așteptați aproape 100.000 de cetățeni. Aceștia vor avea ocazia să vadă blocurile de defilare pedestre și tehnica Ministerului Afacerilor Interne, alături de cele ale celorlalte instituții din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională. Din partea MAI, la parada de la Alba Iulia vor participa 370 de polițiști, pompieri și jandarmi cu 56 de mijloace tehnice.

MAI informează că pentru desfășurarea în condiții de ordine și siguranță publică a manifestărilor și pentru a putea interveni în cazul unor situații de urgență în sprijinul populației, vor fi mobilizați aproximativ 29.000 de pompieri, jandarmi și polițiști.

“Având în vedere că Ziua Națională și Ziua Sf. Andrei sunt declarate sărbători legale în care nu se lucrează, structurile MAI au mobilizat efective suplimentare pentru acest sfârșit de săptămână, media zilnică fiind de aproximativ 26.000 de angajați”, se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.