Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai ceva ca în poligonul de trageri: ANAF a descins la o companie de pază din București care făcea evaziune

Agerpres
anaf logo

Inspectorii antifraudă au identificat un prejudiciu de peste 3,9 milioane de lei în domeniul pază şi protecţie, la o societate care îşi desfăşoară activitatea în Bucureşti - Ilfov.

"Inspectorii antifraudă din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrate Fiscală au efectuat verificări la un operator economic specializat în prestări de servicii în domeniul pază şi protecţie şi au constatat că acesta a înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli fictive de bunuri sau servicii de la diferite entităţi. Societatea comercială, care îşi desfăşoară activitatea în Bucureşti-Ilfov, a procedat astfel la diminuarea impozitelor şi taxelor datorate bugetului general consolidat al statului şi la crearea unei aparenţe licite a tranzacţiilor", se arată într-un comunicat al ANAF.

Ca urmare a controalelor efectuate, inspectorii antifraudă au identificat un prejudiciu cauzat bugetului de stat în valoare de 3,9 milioane de lei, reprezentând taxă pe valoare adaugată, impozit pe profit şi contribuţii de asigurări sociale.

Pentru continuarea cercetărilor, au fost sesizate organele de urmărire penală, în conformitate cu prevederile Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

"Direcţia Generală Antifraudă Fiscală desfăşoară permanent acţiuni de control antifraudă la nivel naţional, în scopul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale, şi recomandă tuturor entităţilor economice să respecte legislaţia fiscală în vigoare", se menţionează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.