Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai mulți funcționari ai unei prefecturi au fost condamnați: 16 ani de PUȘCĂRIE

ciocanel judecator

Magistraţii de la Tribunalul Vaslui i-au condamnat la 6 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pe fostul subprefect al judeţului, Sergiu Marian, şi la 3 ani de închisoare cu suspendare pe fostul secretar al instituţiei, Vasile Cătălin Cupşan, într-un dosar privind retrocedări ilegale de terenuri, ambii fiind acuzaţi de abuz în serviciu.

În acelaşi dosar, Gabriela Luca, funcţionar în cadrul Prefecturii Vaslui, a primit o pedeapsă 3 ani, 4 luni şi 10 zile de închisoare în regim de detenţie, iar Vasile Marian, fratele fostului subprefect Sergiu Marian, a fost condamnat condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere şi a fost obligat să efectueze 80 de zile de muncă neremunerată, scrie agerpres.ro.

Citește și: Candidează la președinția țării și au apărut poze cu ea goală / FOTO HOT

Totodată, societatea lui Vasile Marian a fost condamnată la amendă penală în cuantum de 25.000 lei, pentru comiterea infracţiunea de abuz în serviciu în formă calificată în forma complicităţii şi a primit pedeapsa complementară a interzicerii participării la procedurile de achiziţii publice, timp de 2 ani.

Sentinţa pronunţată joi de Tribunalul Vaslui vine după ce Curtea de Apel Iaşi a dispus rejudecarea dosarului.

Citește și: Noul PARIU al modei: Pantofii din aur / VIDEO

Iniţial, Tribunalul Vaslui a dispus pedepse mai mici în acest dosar, singurul care a fost condamnat în primă fază la închisoare cu executare fiind fostul subprefect Sergiu Marian. Sentinţa dată joi de magistraţii vasluieni nu este definitivă.

Sergiu Marian execută deja în Penitenciarul Vaslui o pedeapsă de 4 ani de închisoare, într-un alt dosar, în care a fost acuzat, de asemenea de retrocedări ilegale.

Citește și: Hackerii au dat LOVITURA: Au furat următorul film din seria Pirații din Caraibe / VIDEO

Potrivit rechizitoriului DNA, în cursul anului 2007, Sergiu Marian, în calitate de subprefect al judeţului Vaslui, urmărind să dobândească anumite suprafeţe de teren în condiţii avantajoase, a conceput un plan potrivit căruia terenurile respective urmau să fie scoase din patrimoniul Agenţiei Domeniilor Statului (ADS) Vaslui şi retrocedate unor persoane cu care urma să încheie ulterior contracte de vânzare-cumpărare. Deşi persoanele respective nu aveau dreptul la reconstituire pe respectivele amplasamente, inculpatul avea în vedere că putea să influenţeze procedura de retrocedare, stabilind în mod unilateral, în funcţie de propriile interese, locaţia terenurilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.