Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai multe broaşte ţestoase marine dintr-o specie protejată au fost descoperite măcelărite în Malaezia

Mediafax.ro
broasca testoasa marina

Unsprezece broaşte ţestoase marine au fost găsite măcelărite în largul Malaeziei, au anunţat luni autorităţile care suspectează că un grup etnic local le-a omorât ca să le mănânce, relatează AFP.

Autorităţile de mediu au precizat că rămăşiţele exemplarelor de broască ţestoasă verde, o specie protejată, au fost găsite în apropiere de oraşul Semporna, situat în statul Sabah din regiunea malaeziană a insulei Borneo.

''Infracţiunile asupra faunei sălbatice, a broaştelor ţestoase marine în districtul Semporna, sunt adesea comise de Bajau Laut'', un grup etnic nomad care trăieşte în apropierea apei, a declarat directorul Departamentului pentru protecţia faunei sălbatice din Sabah, Augustine Tuuga.

Autorităţile din această ţară din Asia de Sud-Est au descoperit, de asemenea, pungi cu carne de broască ţestoasă şi un cuţit, potrivit Agerpres.ro.

Uciderea broaştelor ţestoase din specii protejate reprezintă o infracţiune care se pedepseşte cu închisoarea şi amenzi grele în Malaezia.

Broasca ţestoasă verde este una dintre cele mai mari specii de ţestoase marine. Aceasta a fost inclusă pe lista cu specii ameninţate de către Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (IUCN).

Numeroase pericole ameninţă aceste broaşte ţestoase, precum vânătoarea de către braconieri, plasele de pescuit în care rămân captive sau recoltarea ouălelor pentru consum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.