Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai multe ciute au fost filmate într-o pădure acoperită cu zăpadă din județul Suceava

Mai multe ciute au fost filmate într-o pădure acoperită cu zăpadă din județul Suceava. Animalele aleargă prin nămeți și caută de hrană. Filmarea a fost realizată de un angajat al companiei Romsilva, potrivit Mediafax.

Filmarea a fost realizată de un pădurar dintr-un ocol silvic din județul Suceava. În imagini apar aproximativ 10 ciute care aleargă prin zăpadă. Reprezentanții Romsilva au profitat de ocazie ca să explice diferența între căprioare și ciute.

„Un video de senzație, cu un cârd de ciute filmate în pădurile Romsilva-Ocolul Silvic Stulpicani.... Poate ar merita clarificată o confuzie destul de frecvent întâlnită. Perechea cerbului este ciuta sau cerboaica și NU căprioara! Aceasta din urmă este femela căpriorului! Cerbul se mai numește și taur sau taur de cerb”, au scris, pe Facebook, reprezentanții Romsilva.

Citește și: Situație alarmantă la nivel mondial! Oamenii de știință au intrat în panică: Vaccinurile anti-COVID-19 ar putea să nu funcționeze împotriva noului coronavirus sud-african

Potrivit specialiștilor Romsilva, cârdurile sau turmele de cerbi și ciute sunt trecătoare. Cele de toamnă se numesc turme sau cârduri de boncăluit, adunând în jurul unui taur între două şi cinci ciute cu sau fără viţei. După terminarea boncăluitului, cerbii masculi se despart de cerboaice, acestea alcătuindu-şi, la rândul lor, alte cârduri de iernat. Uneori şi taurii însoţitori, sau lăturaşi, se întâmplă să rămână peste iarnă alături de ciute. Cel mai adesea, însă, ei se alătură turmelor de iernat ale masculilor.

Reprezentanții Romsilva mai spun că la venirea primăverii cerbii se împrăştie, iar ciutele se împart în grupuri mai mici, ori devin şi ele singuratice, păstrându-şi alături doar puii. Viţeii se nasc în luna mai și au o blană pestriţă, care îi ajută să fie aproape invizibili în pădure. De obicei fiecare ciută fată un pui, dar sunt destule şi fătările cu doi pui. Viţeii, nume pe care îl poartă până îşi schimbă culoarea în cea de adult, rămân alături de cerboaice până la peste un an, uneori chiar şi până la doi ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.