Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai multe filme româneşti vor putea fi vizionate pe Stadionul Adjud, în cadrul 'Caravanei filmului românesc'

filme, cinema, cinematograf

Mai multe filme româneşti vor putea fi vizionate de adjudeni, joi şi vineri, pe stadionul din localitate, în cadrul "Caravanei filmului Românesc", a informat Asociaţia CineCultura.

"'Caravana filmului românesc - Cartea şi filmul' poposeşte la Stadionul Municipal din Adjud în perioada 24 - 25 iunie şi invită cinefilii să vizioneze o serie de filme româneşti clasice. Proiecţiile vor începe la ora 21,00, iar filmele oferite în cadrul programului se adresează spectatorilor de toate vârstele. În situaţia în care condiţiile meteorologice vor fi nefavorabile, proiecţiile vor avea loc la Sala de Sport a Stadionului Municipal Adjud. La toate proiecţiile din cadrul 'Caravanei filmului românesc' accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile", se arată într-un comunicat de presă al Asociaţiei CineCultura transmis AGERPRES.

Programul demarează joi, 24 iunie, cu o proiecţie dedicată maestrului Ion Dichiseanu, născut la Adjud, pe 20 octombrie 1933, cetăţean de onoare al municipiului. În memoria acestuia, începând cu ora 21,00, va fi proiectat filmul "Trandafirul galben", în regia lui Doru Năstase, scrie Agerpres.ro.

Vineri, 25 iunie, spectatorii sunt invitaţi la filmul "Moromeţii", regia Stere Gulea, pentru a se reîntâlni cu personajele memorabile interpretate de Victor Rebengiuc, Luminiţa Gheorghiu, Gina Patrichi, Dorel Vişan, Mitică Popescu, Petre Gheorghiu şi Florin Zamfirescu.

Sâmbătă, 26 iunie, copiii, părinţii şi bunicii sunt aşteptaţi să urmărească aventurile lui Nică a lui Ştefan a Petrei din "Amintiri din copilărie", filmul realizat de Elisabeta Bostan, cu marele actor Ştefan Ciubotăraşu în rolul lui Ion Creangă.

Asociaţia CineCultura, în parteneriat cu MDV Audio Studio şi Digifilm Design, a organizat, începând din vara anului 2013, "Caravana filmului românesc". Scopul proiectului, ajuns la a VIII-a ediţie, este acela de a promova filmul românesc, aducând un omagiu cinematografiei naţionale şi cineaştilor români. În cei opt ani de existenţă, "Caravana filmului românesc" a ajuns în peste 40 de oraşe, având aproximativ 200.000 de spectatori.

Proiectul este realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Uniunii Cineaştilor din România, Arhivei Naţionale de Filme, Drepturi de Autor în Cinematografie şi Audiovizual - Societatea Autorilor Români din Audiovizual. În Municipiul Adjud, proiectul este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Adjud şi al Casei de Cultură "Tudor Vornicu".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.