Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai multe persoane ar putea fi puse sub acuzare pentru asasinarea jurnalistului de investigaţii Jan Kuciak

focus.de
Jan Kuciak

Mai multe persoane ar putea fi puse sub acuzare pentru asasinarea jurnalistului de investigaţii slovac Jan Kuciak, a anunţat luni procurorul general al Slovaciei, Jaromír Či?nár, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Un tribunal din Bratislava a dispus duminică arestul preventiv în privinţa a patru persoane pentru uciderea, în februarie acest an, a jurnalistului Jan Kuciak şi a logodnicei sale, caz care a dus la ample proteste în întreaga Slovacie şi la demisia guvernului condus de Robert Fico. 

Jurnalistul Jan Kuciak a relatat despre cazuri de fraudă în care au fost implicaţi adesea oameni de afaceri cu conexiuni politice.

Citește și: Fostul premier francez, Manuel Valls, va rămâne la Barcelona chiar dacă va pierde la alegerile municipale din mai 2019

În luna februarie, el a fost ucis împreună cu partenera sa de viaţă în locuinţa lor din Bratislava, în timp ce lucra la o investigaţie jurnalistică asupra legăturilor dintre guvernul de la Bratislava şi mafia italiană. 

Asasinarea lui Kuciak a declanşat o criză politică gravă în Slovacia, care a dus în luna martie la demisia premierului Robert Fico, a doi miniştri de interne şi a şefului poliţiei. 

Ultimul articol al lui Jan Kuciak, neterminat dar publicat postum, a vizat oameni de afaceri italieni prezenţi în Slovacia - printre care Antonino Vadala - şi suspectaţi de legături cu mafia calabreză, 'Ndrangheta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.