Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai multe școli din Tulcea au fost amendate pentru că nu au respectat normele de securitate la incendii

Inquam Photos / Octav Ganea
scoala distantare

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta a sancţionat şcolile tulcene care nu au respectat normele impuse pentru securitate în caz de incendiu cu amenzi în valoare totală de 10.000 de lei, iar cinci unităţi de învăţământ nu deţin autorizaţii de securitate în caz de incendiu, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al ISU Delta, în perioada premergătoare începerii noului an şcolar 2020-2021, pentru siguranţa copiilor, a personalului didactic şi auxiliar din grădiniţe, şcoli şi licee, Serviciul Inspecţia de Prevenire al Inspectoratului a desfăşurat 63 de controale şi activităţi de îndrumare şi informare preventivă, pe linia respectării măsurilor de apărare împotriva incendiilor la unităţile de învăţământ, precum şi modul în care sunt respectate regulile şi măsurile pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei COVID - 19.

"În timpul verificărilor, au fost depistate 45 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, 21 fiind soluţionate în timpul controalelor. Ca urmare a neregulilor constatate, cadrele Inspecţiei de Prevenire au aplicat 17 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 10.000 lei", se arată în comunicatul de presă.

Lucrătorii ISU Delta au verificat modul în care se asigură condiţiile de evacuare a persoanelor, funcţionarea iluminatului de securitate pentru evacuare, exploatarea corectă a centralelor termice şi a coşurilor de evacuare a fumului, existenţa şi funcţionarea stingătoarelor de incendiu şi a reţelelor de hidranţi interiori, existenţa şi funcţionarea instalaţiilor de detectare, semnalizare, alarmare şi stingere a incendiilor şi măsurile privind combaterea efectelor pandemiei COVID-19.

"Din evidenţele actuale, la nivelul judeţului Tulcea funcţionează fără a deţine autorizaţie de securitate la incendiu un număr de cinci clădiri cu destinaţia de unităţi de învăţământ. De menţionat este faptul că deţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu nu exclude riscul producerii unui incendiu, aşa cum nici lipsa acestui document administrativ nu maximizează riscul producerii. Acest aspect nu exclude necesitatea obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu, specialiştii noştri fiind într-o continuă activitate de identificare a clădirilor care necesită autorizaţie de securitate la incendiu şi de îndrumare a administratorilor acestora în ceea ce priveşte securitatea la incendiu", se mai specifică în comunicatul ISU Delta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.