Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai multe trenuri care circulă din şi către Bucureşti înregistrează întârzieri din cauza unui furt de relee

click.ro
tren

Trenurile care circulă pe ruta Bucureşti - Constanţa şi retur, precum şi cele care merg dinspre Piteşti şi Craiova către Capitală înregistrează, luni dimineaţă, întârzieri, din cauza unor furturi de relee. Hoţii au tăiat cabluri de alimentare ale instalaţiilor de dirijare.

Citeşte şi: DEZVĂLUIRI - Asalt la ministrul Carmen Dan, după dosarele penale de la IGAV (presă)

Potrivit CFR Infrastructură, circulaţia feroviară pe relaţiile Lehliu - Săruleşti (Magistrala Bucureşti-Constanţa) şi Călineşti – Goleşti (tronsonul Titu-Goleşti) se desfăşoară în condiţii speciale, de tip cale liberă, sub supravegherea personalului feroviar, care dirijează traficul pe bază de comandă telefonică.

Măsura a fost impusă după ce persoane necunoscute au tăiat cablul de alimentare al instalaţiei de dirijare a traficului între Călineşti - Goleşti, în vederea sustragerii, iar între Lehliu şi Săruleşti au furat 50 de relee, după ce au devastat dulapurile instalaţiilor de dirijare.

Până la înlocuirea componentelor furate şi remedierea deranjamentelor tehnice, trenurile înscrise în circulaţie pe cele două segmente de cale ferată vor acumula întârzieri în graficul de circulaţie de 10-20 de minute pe porţiunea afectată, întârzieri care modifică implicit şi ora de sosire la destinaţie.

Purtătorul de cuvânt al CFR, Oana Brânzan, a declarat pentru MEDIAFAX că este vorba despre toate trenurile care circulă pe ruta Bucureşti - Constanţa şi retur, precum şi cele care merg dinspre Piteşti şi Craiova către Capitală şi retur.

Achiţionarea materialelor feroase şi neferoase utilizate în activitatea feroviară este interzisă şi constituie contravenţie sancţionată cu amendă de la 20.000 lei la 40.000 lei, iar cei care vor săvârşi această contravenţie vor achita, pe lângă amenda contravenţională, şi un tarif cu titlu de tarif de despăgubire, în cuantum egal cu valoarea elementelor feroviare în cauză şi a manoperei aferente.

Citeşte şi: DNA face 'curăţenie' în Învăţământ. Audieri de ULTIM MOMENT într-un nou dosar deschis după scandalul liceului din Târgu Mureş .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.