Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai multe victime în urma unor confruntări intense la frontiera dintre Venezuela şi Columbia

Colombia Reports
Columbia Venezuela graniță

Lupte intense se dădeau între militari venezueleni şi un grup armat în zona de frontieră cu Columbia, a afirmat duminică un responsabil local columbian, citat de AFP, potrivit AGERPRES.

Confruntările, în statul Apure (sud-vest), au făcut mai multe victime, a indicat primarul oraşului Arauquita, Etelivar Torres.

"În această duminică noi, locuitorii din Arauquita, am fost treziţi de zgomote puternice provenind de la aviaţia venezueleană", care au continuat şi după-amiază, a declarat edilul pentru media locale, adăugând că incidentele s-au soldat cu un "număr important de răniţi şi morţi".

Citește și: DOVADA că Vlad Voiculescu a mințit! Personalul din centrele de vaccinare nu a fost plătit din cauza oamenilor săi (DOCUMENT)

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a declarat la televiziunea publică a ţării sale că militarii s-au confruntat cu un grup armat provenind din Columbia, fără a oferi mai multe detalii.

La solicitarea AFP, un general venezuelean în exil a declarat că militarii ţării sale au atacat o tabără de disidenţi ai fostei gherile columbiene FARC (Forţele Armate Revoluţionare din Columbia).

Venezuela şi Columbia, care au o frontieră comună ce se întinde pe 2.200 km, nu mai întreţin relaţii diplomatice de când guvernul de la Bogota l-a recunoscut ca preşedinte legitim pe opozantul Juan Guaido în ianuarie 2019.

Guvernul preşedintelui columbian Ivan Duque îl acuză cu regularitate pe Maduro că a adăpostit pe teritoriul venezuelean gherile ale Armatei de Eliberare Naţională (ELN) şi disidenţi FARC care resping acordul de pace semnat între gherilă şi guvernul de la Bogota în 2016, ceea ce autorităţile de la Caracas neagă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.