Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai mulți membri ai CIO și-au exprimat dorința ca Thomas Bach să rămână în funcția de președinte și dupa anul 2025

CIO
Thomas Bach

Mai mulţi membri ai Comitetului Internaţional Olimpic, reuniţi la Mumbai (India) cu ocazia celei de-a 141-a Sesiuni a acestei organizaţii, şi-au exprimat dorinţa ca Thomas Bach să rămână în funcţia de preşedinte şi după anul 2025, când îi expiră cel de-al doilea mandat, informează EFE şi AFP.

Pentru ca acest lucru să fie posibil, însă, este nevoie de o amendare a Cartei Olimpice, care impune o limită de două mandate la preşedinţia CIO: un prim mandat de opt ani, urmat de un eventual al doilea mandat de patru ani, conform Agerpres.

Campion olimpic la floretă pe echipe în 1976 la Montreal, iar apoi avocat, Thomas Bach a preluat conducerea Comitetului Internaţional Olimpic în 2013, fiind apoi reales în 2021. Oficialul german, în vârstă de 69 de ani, ar trebui în principiu să părăsească funcţia de preşedinte al CIO în 2025.

Printre oficialii CIO care vor ca Thomas Bach să rămână la conducerea mişcări olimpice şi după 2025 se numără şi algerianul Mustapha Berraf, preşedintele Asociaţiei comitetelor olimpice naţionale din Africa (ACNOA), care a sugerat "să se facă modificările necesare" pentru ca Thomas Bach să poată rămâne în funcţia de preşedinte "pentru un mandat suplimentar".

O eventuală modificare a Cartei Olimpice nu va putea fi efectuată însă în cadrul Sesiunii CIO de la Mumbai, fiind necesară înscrierea sa pe agenda adunării generale cu cel puţin 30 de zile înainte, iar apoi să fie supusă aprobării Comisiei Executive, a reamintit preşedintele CIO, australianul John Coates.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.