Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai mulți militari portughezi din Misiunea ONU în Republica Centrafricană sunt suspectaţi de trafic cu diamante şi aur

pixabay
diamante

Autorităţile portugheze au lansat luni o amplă operaţiune împotriva unei reţele infracţionale care recurgea la militari portughezi din Misiunea ONU în Republica Centrafricană (MINUSCA) pentru a trafica diamante şi aur, au anunţat poliţia şi armata, transmite AFP.

Poliţia judiciară a transmis, într-un comunicat, că a întreprins zece arestări şi în jur de 100 de percheziţii în mai multe regiuni ale ţării, în cadrul unei anchete vizând 'o reţea infracţională cu legături internaţionale care obţinea venituri ilegale din contrabanda cu diamante şi din trafic de droguri'.

Potrivit unui comunicat al Statului Major al armatei, este investigată 'posibilitatea ca anumiţi militari care au participat la forţa naţională detaşată în Republica Centrafricană să fi fost folosiţi drept curieri în traficul cu diamante, aur şi stupefiante', ce ar fi fost transportate la bordul unor avioane militare.

Ancheta a fost declanşată de un denunţ făcut pe lângă parchet de comandamentul forţei detaşate, care fusese informat în decembrie 2019 despre o posibilă implicare a unor militari portughezi în traficul cu diamante, a indicat Statul Major, potrivit Agerpes.ro.

Un contingent de 180 de militari portughezi este detaşat în prezent pe lângă Misiunea ONU în Republica Centrafricană, desfăşurată din 2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.