Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai mulţi militari turci, victime în Siria după un atac al jihadiştilor SI

Trei soldaţi turci au fost ucişi şi şapte răniţi într-un atac al grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în nordul Siriei, unde armata turcă sprijină o ofensivă rebelă, relatează joi AFP, citând agenţia de presă turcă Dogan.

Militarii au fost ucişi în zona Al-Bab, oraş controlat de Statul Islamic, de unde rebelii sirieni susţinuţi de militari turci încearcă să-i alunge pe jihadişti.

"Trei soldaţi turci au căzut ca martiri şi şapte au fost răniţi într-un atac comis de membri Daesh (acronimul arab pentru Statul Islamic) în zona Al-Bab", a indicat Dogan.

ATENTAT în Turcia: Morți și răniți după o explozie în fața unei instituții publice/ VIDEO

Soldaţii răniţi au fost transportaţi în Turcia şi au fost spitalizaţi în regiunea Gaziantep (sud), de la frontiera cu Siria, conform agenţiei de presă turce menţionate.

Ankara a lansat la sfârşitul lunii august o ofensivă terestră fără precedent în nordul Siriei pentru a împinge Statul Islamic spre sud, dar şi miliţiile kurde YPG (Unităţile de Protecţie a Poporului Kurd).

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat marţi că rebelii sirieni sunt susţinuţi de către Ankara la "porţile Al-Bab".

Odată ce acest oraş va fi luat, "vom merge la Minbej", a adăugat el, referindu-se la un oraş deţinut de miliţiile kurde.

Statele Unite sprijină, spre nemulţumirea Ankarei, miliţiile kurde, deoarece le consideră o forţă locală eficientă în lupta împotriva Statului Islamic, transmite agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.