Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai puţini turişti de revelion. Lipsa zăpezii i-a ţinut pe români acasă

ski

Lipsa zăpezii la munte i-a făcut pe turiştii români să stea acasă în noaptea dintre ani. Şi în străinătate au mers mai puţini români ca în alţi ani, din cauza avertizărilor de securitate. Chiar şi-aşa, pachetele turistice pentru sărbătorile de sfârşit de an au adus încasări de 140 de milioane de lei numai pentru pachete turistice în ţară.

În Maramureş, colindătorii n-au mai înotat prin nămeţi până la gazde. Pentru că nu a fost zăpadă, au fost mai puţini oaspeţi la majoritatea pensiunilor de la ţară, de Sărbători.

Peste 50 de mii de români au petrecut Revelionul la pensiuni, cu 8% mai puţini decât anul trecut. Şi la munte au fost mai puţini turişti decât în alţi ani - 36.000 de persoane.

Pe litoral şi în Delta Dunării a crescut însă numărul turiştilor la sfârşit de an. Şi peste 28.000 de persoane au mers să petreacă sărbătorile în staţiunile balneare.

Cele mai căutate zone au fost Valea Prahovei, Poiana Braşov, Păltiniş, Rânca, Felix, Straja, Călimăneşti şi zonele tradiţionale rurale Bran-Moeciu, Maramureş, Bucovina.Dacă numărul turiştilor a scăzut, preţurile au fost cu 5% mai mari decât de Revelionul trecut. Lipsa zăpezii la noi i-a alungat pe români spre destinaţiile tradiţionale de schi din Austria, Franţa, Italia, Slovenia, Bulgaria. Au apărut şi destinaţii mai exotice pe harta preferinţelor: Bahamas, Jamaica, Australia, Africa de Sud, Vietnam şi Dubai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.