Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAI vrea fonduri europene: Și-a instruit aproape 500 de angajați pentru a aduce bani de la UE

fonduri-europene

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a pregătit 480 de angajaţi implicaţi în accesarea şi gestionarea fondurilor europene structurale şi de investiţii, prin proiectul "Optimizarea capacităţii resursei umane din MAI pentru dezvoltarea şi implementarea de proiecte finanţate din FESI", cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, informează Agerpres.

Potrivit MAI, bugetul total al proiectului a fost de 1.228.756,78 lei, din care asistenţă financiară nerambursabilă 1.039.453,08 lei şi cofinanţare naţională 187.836,70 lei.

Astfel, 280 de angajaţi ai MAI au fost certificaţi în domeniile accesare instrumente structurale (100 de persoane), management de proiect (100 de persoane), expert achiziţii publice (80 de persoane).

Ceilalţi 200 au beneficiat de pregătire aplicată în elaborarea de analize economice şi financiare în vederea sprijinirii procesului de fundamentare, elaborarea de studii de fezabilitate, precum şi pentru previzionarea costurilor de sustenabilitate, gestionare a resurselor, controlul intern al implementării, negociere specifică în cadrul proiectelor, managementul riscurilor, managementul proceselor şi fluxurilor, managementul serviciilor IT, informează un comunicat al MAI transmis vineri AGERPRES.

Vezi și: Senatorul Adrian Wiener (USR) susţine includerea opiniei ştiinţifice în emisiunile radio şi TV pe teme medicale

Totodată, 32 de persoane, selectate dintre participanţii la proiect, au participat la două vizite de studiu în Grecia (16 persoane) şi Cehia (16 persoane), pentru schimbul de bune practici.

Proiectul a avut o durată de implementare de 21 de luni şi va fi finalizat la data de 25 iunie.

Proiectul a vizat creşterea ratei de contractare a proiectelor depuse de MAI în marja Programului Operaţional Asistenţă Tehnică, a Programului Operaţional Competitivitate, precum şi a Programului Operaţional Infrastructură Mare, prin creşterea capacităţii resursei umane din MAI de a accesa şi implementa proiecte finanţate din fonduri europene structurale şi de investiţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.