Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu a răbufnit după ce Renato Usatîi a scăpat de arest: 'Ridică mari semne de întrebare. Vom curăța justiția de oamenii corupți'

Inquam Photos / Adel Al-Haddad
Inquam Maia Sandu

Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că decizia privind anularea mandatului de arestare a politicianului Renato Usatîi "ridică mari semne de întrebare", iar justiția e obligată să își facă bine treaba, relatează site-ul agenției Unimedia.

„Prim-ministrul nu poate da indicații procurorilor și nu poate interveni în justiție și nu o voi face niciodată. Însă decizia de astăzi, de anulare a mandatului de arest pe numele lui Renato Usatîi, ridică mari semne de întrebare. Prin această decizie, procurorii fie recunosc că dosarul a fost fabricat la comandă politică și atunci ar trebui să știm la comanda cui, iar cei care au îndeplinit asemenea indicații trebuie să-și dea demisia și să răspundă în fața legii, fie legalitatea deciziei de astăzi are caracter îndoielnic", a declarat Maia Sandu.

Halep se menține în clasamentul WTA. Surpriza vine de la sfertfinalista de la Nottingham: Elena-Gabriela Ruse, cea mai bună clasare din carieră

"Să fie clar pentru cei care încearcă să profite de această perioadă de tranziție - în cel mai scurt timp, vom curăța justiția de oamenii corupți, din vechiul sistem, care lucrează la comanda cuiva și nu în interesul cetățeanului și conform prevederilor legale”, a adăugat aceasta.

Liderul formațiunii politice Partidul Nostru, Renato Usatîi, a fost reținut de ofițerii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova.

Usatîi a fost eliberat în aceeași zi, după ce mandatul de arestare pentru 30 de zile a fost anulat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.