Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu arată cu degetul spre țările democratice: Vom progresa în lupta corupției când alte țări nu vor mai adăposti criminali

Facebook
Maia Sandu

Republica Moldova este supusă unor atacuri hibride din partea Rusiei și grupărilor corupte susținătoare de Rusia, care se bucură de banii furați din Moldova. În acest sens, autoritățile au nevoie de o transformare majoră în democrațiile stabilite pentru a se asigura că hoții nu folosesc banii furați acolo. Declarația a fost făcută de președintele R.Moldova, Maia Sandu, la Conferința Internațională Anticorupție 2022 care se desfășoară la Washington, conform deschide.md.

Șeful statului a menționat că autoritățile nu pot câștiga lupta cu corupția atât timp cât țările democratice încă permit mișcarea nestingherită a banilor furați și tolerează paradisurile on-shore și off-shore. Potrivit ei, majoritatea banilor proveniți din frauda bancară de un miliard de dolari și din schemele de spălare a banilor Rusiei au trecut granițele Moldovei și au ajuns în zeci de jurisdicții ale țărilor economic dezvoltate.

„Dacă statele democratice urmăresc cu adevărat dezrădăcinarea corupției, ele ar trebui să-și revizuiască regulile privind gestionarea banilor furați. Și dacă statele democratice doresc să ajute democrațiile fragile să se recupereze mai repede după asemenea exoduri masive de capital, ele ar trebui să-și revizuiască regulile ce vizează restituirea activelor”, a spus ea.

În acest sens, Sandu a precizat că R.Moldova are nevoie ca alte jurisdicții să conlucreze cu organele de drept din Republica Moldova.

„Vom progresa în lupta noastră împotriva corupției atunci când alte țări nu vor mai adăposti criminali fugari și bunuri furate din alte state. Colaborarea dintre organele de drept din țările noastre va transmite un semnal clar că nu mai există locuri în care ar putea fi ascunse activele dobândite ilegal. Alte jurisdicții ar trebui să facă dezvăluiri pro-active pe teritoriul său, iar atunci când este posibil, ar trebui să pornească propriile investigații”, a spus ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.