Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu, 'bucuroasă' după decizia Curții de Apel Chișinău: 'Șor va sta 15 ani la pușcărie pentru furtul miliardului și averea lui va fi confiscată'

YouTube
Maia Sandu

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj ca urmare a hotărârii Curții de Apel Chișinău din această seară, prin care Ilan Șor a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare.

Șor va sta 15 ani la pușcărie pentru furtul miliardului și averea lui va fi confiscată

„Șor va sta 15 ani la pușcărie pentru furtul miliardului și averea lui va fi confiscată. Acest lucru a fost decis astăzi de Curtea de Apel. Acest lucru a fost cerut de noi pentru a se face dreptate poporului. Acest lucru a fost cerut de cetățeni - ca cei care fură să întoarcă banii, iar legea să fie pusă în capul mesei. Doar așa justiția își poate căpăta legitimitatea, prin decizii legale care pedepsesc hoții și fac dreptate”, a scris șeful statului moldoven, Maia Sandu.

Amintim că magistrații Curții de Apel Chișinău l-au condamnat astăzi pe Ilan Șor la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda bancară”. Totodată, în favoarea statului ar urma să fie confiscată și averea politicianului fugar în mărime de 5 miliarde de lei.

De menționat că în anul 2017, Ilan Șor a fost condamnat de prima instanță la 7 ani şi 6 luni de închisoare pentru escrocherii de proporţii deosebit de mari şi spălare de bani. Acesta este acuzat de ar fi cauzat un prejudiciu BEM de cinci miliarde de lei.

În anul 2019, fiind deputat, Ilan Șor a părăsit teritoriul R.Moldova. Conform autorităților, acesta s-ar afla pe teritoriul Statului Israel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.