Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu 'dă cu pumnul în masă': Gruparea pentru hoție și război promite Moscovei să răstoarne actuala guvernare

Președinția Republicii Moldova
maia sandu

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, îi cere Guvernului să examineze modificarea temporară a legislației astfel încât să permită poliției să asigure ordinea publică chiar și în condițiile în care unii actori din autoritățile publice locale sabotează eforturile Guvernului de a menține stabilitatea și ordinea în R. Moldova. Declarația a fost făcută în contextul scandalului izbucnit recent între primarul Chișinăului, Ion Ceban, și Inspectoratul General de Poliție pe marginea intervenției în urma încălcărilor comise de protestatarii adunați de Partidul ”ȘOR” în Capitală.

”Solicit Guvernului să examineze modificarea temporară a legislației care va permite poliției să asigure ordinea publică chiar și în condițiile în care unii actor din APL sabotează eforturile Guvernului de a menține stabilitatea și ordinea în țară. Pacea și securitatea cetățenilor este prioritatea noastră” a declarat șeful statului.

Maia Sandu a vorbit și despre protestele antiguvernamentale organizate de Partidul ”ȘOR”, îndemnând oamenii să nu îi condamne pe cei ”aduși de hoți la manifestări”.

”E de datoria noastră de cetățeni ai acestei țări să nu ne lăsăm manipulați și provocați. Să nu ne lăsăm folosiți de cei care-și doresc război și haos. Oamenii care justifică uciderea ucrainenilor la ei acasă sunt periculoși pentru societate, periculoși pentru pacea din țara noastră. Nu vom permite destabilizarea situației în țară, nu vom permite dezbinarea societății, nu vom permite promovarea urii” a mai declarat șeful statului.

Șeful statului mai condamnă retorica opoziției, care, potrivit ei, promite Moscovei să schimbe guvernarea de la Chișinău cu un regim favorabil agresorului rus.

”Cui slujesc acești oameni? Cu siguranță nu R. Moldova. Încercările de destabilizare sunt făcute de gruparea pentru hoție și război, care a gata să dea foc la țară pentru a-și scăpa pielea. Ei vor să creeze situații de conflict în diferite regiuni ale țării. Ei promit Moscovei să răstoarne actuala conducere și să instaleze un regim favorabil Rusiei. Nu veți reuși. Mai mult, trădarea de patrie va fi sancționată dur” a declarat Maia Sandu.

De asemenea, președintele a vorbit și despre atacul masiv de ieri al Rusiei împotriva Ucrainei, în cadrul căruia trei rachete au traversat spațiul aerian al R. Moldova.

”Este o încălcare a spațiului nostru aerian comisă de forțele ruse. R. Moldova este o țară pașnică. Am spus acest lucru de fiecare dată și de fiecare dată am demonstrat acest lucru în acțiuni. Cerem să ne fie respectate hotarele. Noi facem totul ca să fie respectată pacea. Încercările de destabilizare a situației în țară cresc” a mai declarat Maia Sandu.

Amintim că, Ministerul Apărării al R. Moldova a informat că luni, 10 octombrie curent, între orele 8:33-9:02, structurile specializate ale instituției de apărare au identificat trei ținte aeriene care au survolat spațiul aerian al R. Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.