Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu: Dacă transnistrenilor nu le place viitorul european al Republicii Moldova, de ce nu renunță la beneficiile Acordului de Asociere cu UE?

Deschide.md
Maia Sandu

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, vine cu o reacție după ce reprezentanții regiunii transnistrene au criticat depunerea de către Chișinău a cererii privind aderarea la Uniunea Europeană. Șeful statului a declarat în cadrul emisiunii În Profunzime de la ProTV că nu-i este clară declarația administrației de la Tiraspol.

„Ei spun că nu-și doresc să facă parte din componența R.Moldova, dar au pretenții față de planurile de viitor ale R.Moldova. Aceste declarații le-am văzut și anterior. Respectiv, nu este o noutate. Este o declarație pe care au scos-o de la naftalină și au transmis-o din nou... Este o contradicție în logica lor. Nu este un lucru serios. Să-i întrebăm de ce nu renunță la Acordul de liber schimb cu UE dacă nu le place viitorul european al R.Moldova”, a spus Sandu.

Potrivit șefului statului, la moment, regiunea transnistreană beneficiază de regimul de liber schimb cu Uniunea Europeană și multe din exporturile din regiunea transnistreană merg pe piețile europene: „Colaborarea cu UE este acum mai serioasă, decât cu Rusia”.

Maia Sandu a precizat că autoritățile de la Chișinău nu văd o altă soluție, decât aderarea la UE împreună cu Transnistria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.