Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu, despre noul șef al serviciilor secrete moldovene: Trebuie să reia procesul de reformare

Președinția Republicii Moldova
Maia Sandu

Noul șef al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Alexandru Musteață, urmează să reia procesul de reformare a instituției și să-l ducă la bun sfârșit, a declarat președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, după ce Parlamentul a aprobat numirea acestuia în funcția de director.

Șefa statului a spus că este important ca noul conducător al SIS să fie din afara sistemului, menționând că Musteață este integru și că are cunoștințe în domeniu, transmite Știri.md cu referire la Replicamedia.md.

„Noul șef al SIS trebuie să reia procesul de reformare de acolo de unde l-a lăsat domnul Esaulenco. Acolo se lucrează pe elaborarea necesităților de reforme, deci se face o evaluare a instituției, și în dependență de concluziile acestei evaluări care trebuie finalizată destul de repede trebuie să se pornească reforma”, a declarat Maia Sandu.

Potrivit șefei statului, noul director este „un om onest, integru, cu capacități și cunoștințe în domeniu”, iar în funcția pe care a deținut-o s-a ocupat de subiecte ce țin de recuperarea bunurilor furate „de către anumite personaje care au furat țara noastră în trecut”.

În opinia sa, este important ca în fruntea SIS să fie un om din afara sistemului.

„Îmi pun toate speranțele că împreună cu Alexandru Musteață și cu toți colegii de acolo vom putea să ducem la bun sfârșit reforma instituției, astfel încât SIS să fie o instituție independentă, puternică, capabilă să ne ofere securitate”, a menționat Maia Sandu.

Întrebată despre cum apreciază efortul fostului șef al SIS, Alexandru Esaulenco, președinta a spus că acesta a avut o contribuție importantă și în multe situații s-a descurcat bine.

„Altfel toate instituțiile noastre au probleme și de aceea lucrăm ca să consolidăm independența și să creștem capacitatea instituțiilor, să instruim personalul, să avem metode moderne prin care aceste instituții să poată să facă față provocărilor timpului”, a mai adăugat ea.

Candidatura lui Alexandru Musteață la funcția de director al SIS a fost aprobată astăzi, 2 iunie, de Parlament, cu votul a 54 de deputați.

Fostul conducător al instituției, Alexandru Esaulenco, și-a dat demisia din funcție la sfârșitul lunii mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.