Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu dezminte declarațiile unui deputat din Ucraina: Introducerea stării de asediu în Republica Moldova este falsă

captură TV
Maia sandu

Președintele Maia Sandu dezminte declarațiile deputatului Radei Supreme de la Kiev, Alexei Goncerenko, care a anunțat că autoritățile de la Chișinău ar urma să declare stare de război pe data de 9 martie, conform deschide.md.

„Afirmația deputatului despre intenția de a introduce stare de asediu în Republica Moldova este falsă. Nu există semnale că Republica Moldova ar fi supusă unor riscuri legate de războiul din Ucraina și nicio premisă pentru ca Moldova să se implice militar în acest conflict. Nu s-a dat niciun ordin de mobilizare a armatei. Conform Constituției, Republica Moldova este o țară neutră. Noi nu ne vom implica în niciun fel în conflictul din țara vecină”, a anunțat șeful statului.

Sandu a îndemnat cetățenii să verifice informațiile consumate și să se informeze doar din surse credibile și oficiale: „Distribuirea falsurilor care incită la violențe sau poate dăuna cauzei păcii va fi pedepsită conform legii”.

Amintim că deputatul ucrainean, Alexei Goncerenco a scris pe contul său de Telegram că autoritățile din Chișinău ar urma să introducă starea de război, începând cu 9 martie, ca urmare a unor informații privind faptul că Rusia se pregătește să atace R.Moldova.

Anterior, și Ministerul Apărării a respins informațiile respective.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.