Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu: Dialogul nostru cu Rusia este complicat, dar necesar

captură TV
Maia sandu

Președintele Maia Sandu spune că relația Republicii Moldova cu Rusia este dificilă, dar necesară. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru Pro TV București.

"Noi avem un dialog complicat, dar necesar, și pe agenda noastră sunt multe subiecte. Unele sperăm să reușim să avansăm mai repede, altele sunt mai complicate. Am discutat despre problema retragerii trupelor ruse, există și problema lichidărilor munițiilor de la Cobasna.

Eu cred că noi avem un dialog incipient pe acest subiect și îmi doresc foarte mult să reușim să avansăm, pentru că prezența munițiilor de la Cobasna este un pericol pentru toată regiunea.

De asemenea, rezolvarea conflictului transnistrean este un subiect pe care îl discutăm cu Federația Rusă în contextul Formatului 5+2, pe această platformă. Avem și probleme de ordin economic. Ne-am dori să eliminăm anumite restricții pe care le întâmpină exportatorii noștri care vor să exporte pe piața Federației Ruse.

Avem mulți cetățeni ai Republicii Moldova care muncesc în Federația Rusă și respectiv trebuie să ne îngrijim de mai multe aspecte care țin de condițiile de muncă, de asigurarea cu pensii. Repet, este un dialog complicat, dar necesar", a declarat Maia Sandu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.