Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu, îngrijorată: Nu știm ce va urma, dar nu avem prea multe semne de optimism

stiri.md
Maia Sandu

Tariful la gaz în luna aprilie nu va crește, declară șefa statului, Maia Sandu. Deși viitorul este incert, motive de optimist sunt puține, mai afirmă aceasta.

„Prețul crește, dar tariful existent, cel puțin pentru aprilie, ne permite să acoperim costurile”, a spus Sandu, într-un interviu pentru Radio Europa Liberă Moldova, transmite presa din Republica Moldova.

„Mai departe nu știm ce va urma, care va fi prețul la gaze în luna mai-iunie și în ce măsura tariful poate să acopere acest preț de achiziție. Sperăm să se calmeze lucrurile, dar nu avem prea multe semne de optimism.

Dacă de la 1 mai, Rusia decide să sisteze livrările de gaze, există piața, prețurile sunt anormal de înalte, dar sunt înalte și la Gazprom. Există o alternativă tehnică, nu e clară poziția Gazpromului”, a adăugat șefa statului.

Acum 3 zile, șeful MoldovaGaz, Vadim Ceban, anunța că prețul de achiziție pentru în gaz în aprilie va sări peste 1000 de dolari per mia de metri cubi. „Vom avea un preț de circa 1160-1170 de dolari, potrivit cotațiilor de ieri TTF”, a spus acesta.

Cetățenii vor primi compensații la gaz doar pentru luna martie. Ministrul Muncii, Marcel Spatari a anunțat anterior că se lucrează la un mecanism nou de a ajuta familiile vulnerabile din punct de vedere energetic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.