Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu vrea verificarea marilor privatizări din R.Moldova

Candidatul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, a susţinut vineri necesitatea unei analize profunde a modului în care au avut loc marile privatizări din această ţară.

Ea a declarat că, în cazul în care va fi aleasă preşedinte, va iniţia un act normativ care să prevadă că infracţiunile de natură economică nu se pot prescrie, astfel încât toţi cei care au fost implicaţi în privatizările abuzive sau au comis infracţiuni de natură economică să fie traşi la răspundere.

Bernie Sanders îl ameninţă pe Trump: 'Vom fi cel mai groaznic coşmar al lui!' / VIDEO

"Eu voi veni cu o iniţiativă astfel încât să nu mai existe această prescripţie limitată pe infracţiuni economice. Dacă ai comis o infracţiune economică, să nu conteze dacă au expirat trei ani de zile (...). Poate să se fi întâmplat şi cu 15 ani în urmă, iar oamenii trebuie să ştie că cei care au comis abuzuri vor fi sancţionaţi", a afirmat Maia Sandu într-o emisiune pe portalul privesc.eu.

Candidatul PAS susţine că "sunt foarte multe lucruri de investigat", însă spune că anchetele trebuie prioritizate în funcţie de prejudiciul creat statului. "Sunt foarte multe lucruri de investigat. Trebuie prioritizat şi eu o să optez pentru acest lucru, în special pentru tranzacţiile foarte mari, unde statul a pierdut foarte mulţi bani", a adăugat Sandu.

Potrivit acesteia, pentru ca anchetele să fie finalizate, "trebuie să funcţioneze justiţia", iar acest sistem trebuie reformat, transmite agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.