Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mainz a reziliat contractul fotbalistului său Anwar El Ghazi

focus.de
mainz bundesliga

Clubul german Mainz a anunţat vineri că a reziliat contractul fotbalistului său Anwar El Ghazi, după deschiderea unei anchete judiciare pentru "tulburarea ordinii publice" cu privire la mesajele sale privind conflictul Israel-Hamas, informează AFP.

Într-un mesaj postat pe X (ex-Twitter), clubul de primă divizie a indicat că a "încetat cu efect imediat relaţia contractuală care îl lega de Anwar El Ghazi", reacţionând "la declaraţiile şi postările internaţionalului olandez pe reţelele de socializare", conform Agerpres.

Cu câteva ore mai devreme, parchetul din oraşul Koblenz a anunţat că a deschis o anchetă cu privire la aceste mesaje.

Justiţia germană îl suspectează pe Anwar El Ghazi de "tulburarea ordinii publice prin aprobarea unor infracţiuni legate de discursul instigator la ură", a explicat parchetul pentru agenţia germană de presă sportivă SID, o subsidiară a AFP, confirmând o informaţie a cotidianului Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Într-un mesaj pe contul său de Instagram din 17 octombrie, Anwar El Ghazi şi-a exprimat susţinerea pentru palestinieni, încheind mesajul său cu formula "De la râu până la mare, Palestina va fi liberă". Acest slogan este văzut de unii ca un apel la distrugerea Israelului, iar de alţii ca un apel pentru egalitatea în drepturi între palestinieni şi israelieni.

El a fost suspendat de Mainz, care s-a arătat gata să-l reintegreze, asigurând că jucătorul, în timpul mai multor discuţii cu conducerea clubului, "s-a distanţat de mesajul său publicat pe contul său de Instagram (pe 17 octombrie), pe care el însuşi l-a şters câteva minute mai târziu".

Dar miercuri, extrema olandeză a rămas pe poziţie: "Nu regret sau nu am remuşcări în legătură cu poziţia mea", a scris el pe Instagram. "Nu mă distanţez de ceea ce am spus sau de ceea ce susţin, astăzi şi până la ultima mea suflare, pentru omenire şi pentru cei asupriţi", a adăugat El Ghazi.

El Ghazi a semnat pe 22 septembrie cu Mainz ca jucător liber de contract şi a disputat 51 minute în trei meciuri din Bundesliga.

Israelul a lansat un război pentru "anihilarea" Hamas ca represalii pentru atacul sângeros fără precedent comis la 7 octombrie de mişcarea islamistă palestiniană, ale cărei comandouri au ucis cel puţin 1.400 de persoane, majoritatea civili israelieni, la marginea Fâşiei Gaza, potrivit autorităţilor israeliene. care asigură că cel puţin 240 de ostatici sunt încă reţinuţi în teritoriu.

Potrivit unui raport publicat vineri de Hamas, 9.227 de persoane, dintre care 3.826 de copii, au fost ucise în atacurile israeliene asupra Gaza.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.