Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maior răspunde acuzelor Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009: Ce le-a recomandat celor de la SRI

george maior

Ambasadorul României în SUA, George Maior, a declarat marţi că membrii Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 ar trebui să constate că lucrurile au fost absolut normale, democratice în privinţa a ceea ce investighează, menţionând că el i-a ajutat pe aceştia să afle adevărul.

"Eu am răspuns solicitărilor comisiei, am traversat Atlanticul pentru a răspunde politicos la toate întrebările. Am spus că e vorba de un eveniment privat, nu are nicio conotaţie ilegală, imorală, neconstituţională acest eveniment şi cred că am dovedit voinţă de a coopera deschis şi sincer cu o comisie parlamentară. Şi eu am condus o comisie parlamentară, ştiu ce înseamnă şi cred că i-am ajutat să afle adevărul (...). Eu am spus adevărul. Bănuiesc că şi ei doreau să afle adevărul", a afirmat, la Digi24, George Maior, fost director SRI.

Citește și: Mihai Tudose, atac DEVASTATOR la adresa băncilor: 'Noi suntem proşti? Până aici! Taxă de şmecher, taxă că intri în bancă, taxă că ieşi din bancă'

El a spus că membrii comisiei au încercat să înţeleagă şi demersul acestora este legitim iar "la sfârşit pot spune că lucrurile au stat în regulă".

"Este un demers legitim dacă el este fundamentat pe ceva serios. Oamenii au încercat să înţeleagă, am încercat să-i ajut în acest sens şi până la urmă cred că ar trebui să constate că lucrurile au fost absolut normale, democratice în privinţa a ceea ce ei investighează", a susţinut Maior.

Întrebat dacă se aşteaptă la un dialog cu preşedintele Klaus Iohannis în contextul demersul comisiei de a-i trimite acestuia o scrisoare pe această temă, Maior a spus: "Eu am un dialog foarte bun cu preşedintele pe temele parteneriatului strategic cu SUA, care este la cel mai înalt nivel din ultimii ani pe toate planurile. Acesta este dialogul meu cu preşedintele".

Citește și: Ameninţări fără precedent ale lui Mihai Tudose: 'Înseamnă furt. Se va face PUŞCĂRIE'

Întrebat dacă i-ar recomanda SRI să furnizeze informaţii suplimentare comisiei parlamentare, Maior a răspuns: "I-am şi rugat. Ei pot să furnizeze o singură informaţie, nu mai multe, strategică, în sensul că şi-a făcut impecabil datoria din punct de vedere al activităţii constituţionale în stat şi acest lucru Serviciul îl poate face oricând dacă Parlamentul se adresează Serviciului".

Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 a decis, luni, să îl informeze pe preşedintele României, Klaus Iohannis, referitor la faptul că fostul director al SRI ambasadorul George Maior a refuzat să răspundă întrebărilor forului. De asemenea, comisia a decis să solicite Serviciului Român de Informaţii un punct de vedere în legătură cu eventuala prezenţă a fostului director SRI George Maior şi a fostului prim-adjunct Florian Coldea în casa lui Gabriel Oprea în seara scrutinului din acel an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.