Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Majestatea Sa Margareta a vizitat la Roma un spital pediatric şi un centru pentru primirea femeilor refugiate din Ucraina

romanialibera.ro
Principele Radu, margareta

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a vizitat joi, la Roma, Spitalul Pediatric Bambino Gesu al Sfântului Scaun, un centru pentru primirea femeilor refugiate din Ucraina şi sediul Comunităţii Sant'Egidio.

La Spitalul Pediatric Bambino Gesu al Sfântului Scaun, Majestatea Sa Margareta a fost întâmpinată de preşedintele Mariella Enoc, discuţiile concentrându-se pe numărul important de copii din România care sunt trataţi în fiecare an în unitatea medicală din Roma, potrivit Agerpres.

La discuţii a participat şi vicepreşedintele Crucii Roşii Române, Iulian Bobîrnea.

Spitalul Bambino Gesu, înfiinţat de Sfântul Scaun, este şi un important centru de cercetare pediatrică. În unitatea medicală sunt trataţi anual aproape 2.000 de copii din România, cu grave probleme de sănătate.

A urmat vizitarea unui centru de primire a femeilor refugiate din Ucraina şi a unui centru de vaccinare anti-Covid a unor persoane defavorizate, străini fără documente de rezidenţă sau persoane fără adăpost, ambele gestionate de Comunitatea Sant'Egidio.

Delegaţia a fost însoţită de Daniela Pompei, vicepreşedinte al Comunităţii din Sant'Egidio şi responsabilă cu proiectele în favoarea migranţilor, şi de doctorul Mauro Garofalo, şeful serviciului pentru relaţii internaţionale.

Majestatea Sa Margareta a vorbit atât cu voluntarii, cât şi cu beneficiarii serviciilor sociale, declarându-se profund emoţionată de modul în care sunt ajutaţi cei aflaţi în situaţii dramatice.

Programul s-a încheiat cu o vizită la sediul Comunităţii Sant'Egidio, unde au avut loc discuţii cu conducerea comunităţii. Printre subiectele abordate s-a numărat şi activitatea desfăşurată de Comunitatea Sant'Egidio în România.

Comunitatea Sant'Egidio, înfiinţată la Roma în 1968, este acum prezentă în peste 70 de ţări şi are circa 60.000 de membri. Acţiunile umanitare desfăşurate se bazează pe voluntariat şi au în centrul atenţiei solidaritatea concretă cu cei săraci.

În prezent există două Comunităţi Sant'Egidio în România, la Bucureşti şi Satu Mare. Primele acţiuni s-au desfăşurat în România la începutul anilor '90, când au fost aduse ajutoare din Italia pentru populaţia afectată de inundaţii.

***

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, alături de Alteţa Sa Regală Principele Consort Radu, au efectuat, în perioada 6-11 noiembrie, o vizită la Roma şi Vatican.

Familia Regală a avut joi, la Vatican, o audienţă privată cu Papa Francisc.

Programul deplasării la Roma a mai inclus o întâlnire cu reprezentanţii Invictus Italia, vizite la la Centro Alti Studi per la Difesa din Roma, Ordinul Suveran de Malta, Crucea Roşie Italiană, Comitetul Paralimpic Italian şi Comitetul Olimpic Italian, precum şi o întâlnire cu comunitatea de români din Italia şi lansarea "Jurnalului Reginei Maria" în limba italiană, editat şi tipărit la Editura Rediviva din Milano.

De asemenea, a fost vizitat Muzeul Pietro Canonica din parcul Villa Borghese, unde au fost prezentate şi exponate dedicate Familiei Regale a României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.