Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Majoritatea filialelor PNL de partea lui Iohannis, PPE și fuziune cu PDL

pnl logo


De asemenea, mulţi dintre liderii organizaţiilor judeţene s-au exprimat favorabil şi în privinţa aprobării trecerii PNL de la ALDE la Partidul Popular European (PPE), fiind de aşteptat ca acest pas să fie validat de majoritatea delegaţilor la congresul liberalilor. 

În structurile de decizie ale organizaţiile judeţene PNL s-a votat, în general, şi favorabil pentru fuziunea prin absorbţie cu PDL, dar unele dintre vocile importante din teritoriu ale formaţiunii au arătat că vor lua poziţie în congres cu privire la necesitatea păstrării identităţii PNL şi a denumirii istorice a partidului.


* Delegaţia organizaţiei judeţene a PNL Arad va participa la congresul extraordinar de la sfârşitul acestei săptămâni cu un mandat clar de susţinere a candidaturii lui Klaus Iohannis la preşedinţia partidului, a declarat senatorul Ioan Cristina, preşedintele liberalilor arădeni.

'În urma discuţiilor purtate în cadrul Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al PNL Arad s-a hotărât ca organizaţia arădeană să-l susţină pe actualul preşedinte interimar, Klaus Iohannis în încercarea acestuia de a obţine investitura sa ca preşedinte al partidului', a declarat, pentru AGERPRES, liderul liberalilor arădeni.

'Totodată, BPJ al PNL Arad a hotărât să susţină necondiţionat propunerea ca în Parlamentul European PNL să treacă de la ALDE la PPE', a adăugat Ioan Cristina. 

Delegaţia PNL Arad va număra 27 de persoane. Din delegaţie fac parte membrii BPJ, precum şi cei doi parlamentari liberali arădeni, senatorul Ioan Cristina şi deputatul Mihai Calimente.


* Liberalii argeşeni susţin fuziunea prin absorbţie cu democrat-liberalii şi păstrarea numelui partidului, potrivit unui comunicat transmis de departamentul de comunicare al PNL Argeş. 

Hotărârea a fost luată în Delegaţia Permanentă Teritorială a PNL Argeş, care a votat şi pentru afilierea la Partidul Popular European. O altă decizie adoptată de către forul de conducere judeţean este aceea de a susţine candidatura lui Klaus Iohannis pentru funcţia de preşedinte al PNL. 

'În ceea ce priveşte preşedinţia României, candidatura trebuie să fie asumată de un liberal desemnat în urma unor sondaje de opinie', se mai arată în comunicat. Delegaţia Permanentă Teritorială a PNL Argeş a transmis şi un mesaj de unitate către toţi liderii liberali, dezavuând 'unele acţiuni de dizidenţă' din interiorul partidului. 


* Preşedintele filialei din Botoşani a PNL, Florin Ţurcanu, şi-a anunţat intenţia de a candida pentru funcţia de vicepreşedinte al partidului la viitorul congres al PNL.
Ţurcanu, care este şi preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, a declarat, pentru AGERPRES, că va intra în competiţia electorală internă cu speranţa de a obţine mandatul de vicepreşedinte cu cele mai multe voturi din partea colegilor. 'Din câte am înţeles, vor fi peste 70 de candidaţi pentru cele 31 posturi de vicepreşedinte. Îmi depun candidatura şi am încredere că mă vor vota colegii. Pentru mine contează şi numărul de voturi', a afirmat Ţurcanu. Liderul liberal din Botoşani a adăugat că atât filiala din judeţ, cât şi toate filialele din regiunea Nord-Est vor susţine candidatura lui Klaus Iohannis la preşedinţia partidului, dar şi la preşedinţia ţării.


* PNL Brăila îl susţine pe Klaus Iohannis la Preşedinţia României, după cum a declarat preşedintele filialei liberale din Brăila, senatorul Cătălin Boboc. Decizia privind susţinerea candidaturii lui Klaus Iohannis pentru Preşedinţia României a fost luată cu unanimitate de voturi de către membrii Biroului Politic Teritorial al PNL Brăila. 


* Delegaţia Permanentă a Filialei PNL Caraş-Severin a stabilit cei 40 de delegaţi la congres şi a votat, în unanimitate, un mandat pentru a susţine coagularea dreptei prin fuziunea PDL cu PNL, precum şi afilierea la Partidul Popular European, a declarat, pentru AGERPRES, vicepreşedintele PNL, Marcel Vela.

Totodată, toţi delegaţii şi parlamentarii cărăşeni îl vor susţine pe Klaus Iohannis ca preşedinte al PNL, dar şi pentru a fi nominalizat candidat pentru funcţia de preşedinte al României, a afirmat Vela.

Cât priveşte păstrarea numelui PNL, liderul liberalilor cărăşeni este convins că, fiind un capital politic şi având un palmares de 140 de ani, unic la nivel european, 'cu înţelepciune şi bunăvoire', fuziunea dreptei se va face sub acest brand istoric.

'Rezoluţia domnului Ghişe, de a interzice alianţa cu partide aflate la guvernare între 2009 şi 2012, este contrară până şi domniei sale, deoarece chiar el este rezultatul electoral al unei alianţe PNL în USL, cu un partid care a guvernat în anul 2009, adică PSD, alături de PDL. Domnia sa se va contrazice pe sine cu această rezoluţie şi, din dragoste şi colegialitate, nu vom vota în congres tăgada paternităţii sale parlamentare, el fiind un camarad aşa de simpatic', a spus Marcel Vela.


* Filiala PNL Cluj îl va susţine la preşedinţia partidului pe Klaus Iohannis, la Congresul extraordinar al formaţiunii. Senatorul PNL Marius Nicoară a declarat, pentru AGERPRES, că organizaţia clujeană susţine trecerea partidului la PPE.

'Îl susţinem pe Klaus Iohannis la conducerea partidului. Susţinem propunerea să se aleagă vicepreşedinţii de către congres. În ce priveşte ALDE, discuţiile sunt vechi şi noi credem că este OK să trecem la PPE', a menţionat Marius Nicoară.

PNL Cluj va fi reprezentat la Congresul PNL de 36 de delegaţi.


* Delegaţii PNL Covasna la Congresul partidului de la sfârşitul lunii vor vota candidatura lui Klaus Iohannis la preşedinţia formaţiunii politice. Liderul PNL Covasna, senatorul Marius Obreja a declarat că în cadrul organizaţiei s-a luat decizia susţinerii candidaturii lui Iohannis, precum şi a unei eventuale fuziuni cu PDL doar după alegerile pentru Preşedinţia României. 

'În cadrul delegaţiei permanente am stabilit să votăm în bloc, să mergem pe un vot unitar în toate problemele, atât în ce priveşte statutul, rezoluţiile şi candidatul pentru preşedinţia partidului', a spus Marius Obreja. 

El a mai afirmat că un candidat al dreptei pentru preşedinţia României va trebui stabilit după congresul PNL, în baza unui sondaj de opinie naţional care va releva persoana cel mai bine plasată ca notorietate şi intenţie de vot, părere împărtăşită şi de colegii săi din organizaţie.


* Filiala PNL Dâmboviţa va susţine candidatura lui Klaus Iohannis la şefia partidului, la congresul extraordinar care va avea loc în perioada 28-29 iunie. Conducerea filialei PNL Dâmboviţa a mai stabilit că susţine fuziunea prin absorbţie cu PDL, însă cu condiţia de a nu fi schimbat numele Partidului Naţional Liberal. 

''La Delegaţia Permanentă Teritorială s-a stabilit mandatul delegaţilor la congresul PNL din 27-28 iunie. Filiala PNL Dâmboviţa susţine candidatura preşedintelui interimar Klaus Iohannis la preşedinţia partidului, votul a fost în unanimitate. De asemenea, filiala îl susţine, pentru candidatura la preşedinţia României în 2014 pe preşedintele PNL. Filiala susţine fuziunea prin absorbţie de către PNL a PDL înaintea alegerilor prezidenţiale cu condiţia de a nu fi schimbat numele partidului, PNL. S-a mai votat susţinerea pentru aderarea la PPE'', a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al PNL Dâmboviţa, Gabriel Cioacă.

Filiala Dâmboviţa a partidului va fi reprezentată la Congresul PNL de 20 de delegaţi. 


* Delegaţia Permanentă a PNL Galaţi a decis să propună Congresului extraordinar al partidului aderarea la PPE, fuziunea cu PDL şi candidatura lui Klaus Iohannis la preşedinţia formaţiunii politice, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele PNL Galaţi, deputatul Victor Paul Dobre.

Potrivit acestuia, aderarea la grupul parlamentar PPE din Parlamentul European şi fuziunea cu PDL au fost întâi aprobate în unanimitate în Biroul Permanent Judeţean, după care au fost supuse votului în Delegaţia Permanentă.

'Votul Delegaţiei Permanente a consfinţit acordul nostru pentru aderarea la PPE şi acordul pentru fuziunea cu PDL, dar în condiţiile respectării titulaturii de PNL. De asemenea, există un sprijin cvasimajoritar pentru candidatura domnului Iohannis la preşedinţia partidului', a afirmat Dobre.

El a precizat că va candida la o funcţie de vicepreşedinte PNL la nivel naţional, iar alţi doi colegi din PNL Galaţi vor candida la câte o funcţie în comisia de cenzori şi curtea de arbitraj.

Delegaţia PNL Galaţi la Congresul extraordinar al partidului va fi formată din 33 de persoane.


* Cei 37 de delegaţi ai filialei teritoriale a PNL Giurgiu la Congresul PNL de la finalul acestei săptămâni îl vor susţine pe Klaus Iohannis la funcţia de preşedinte al PNL, dar şi pentru candidatura la funcţia de preşedinte al României, a declarat, pentru AGERPRES, vicepreşedintele PNL Giurgiu, Marian Măroiu.

El spune că liberalii giurgiuveni vor susţine şi unele modificări la statutul partidului, respectiv modificări privind modalitatea de alegere a vicepreşedinţilor şi a membrilor Biroului Politic Naţional, astfel încât acestea să se facă potrivit unei candidaturi uninominale şi nu pe listă, aşa cum a fost în perioada când la şefia PNL s-a aflat Crin Antonescu. 

Totodată, liberalii giurgiuveni susţin şi eliminarea funcţiei de prim-vicepreşedinte, prin care s-ar reveni la prevederile din fostul statut al PNL.


* Liberalii gorjeni au decis să îl susţină pe Klaus Iohannis pentru funcţia de preşedinte al PNL, a declarat, pentru AGERPRES, liderul PNL Gorj, senatorul Dian Popescu. Delegaţia care va participa la Congresul Naţional al PNL din 28-29 iunie la Bucureşti va fi formată din 29 de membri.

'Votul Delegaţiei Permanente, un vot majoritar, cu nicio abţinere şi cu niciun vot împotrivă, este pentru susţinerea la preşedinţia PNL a lui Klaus Iohannis. Nu s-au dat propuneri din teritoriu pentru modificarea statutului partidului, am discutat în schimb cu preşedintele Comisiei Juridice de la Senat care este membru în Comisia de Statut, este un statut aproximativ asemănător, singura diferenţă este că vicepreşedinţii nu mai sunt aleşi pe moţiune, ci sunt aleşi într-un vot universal, prin votul participanţilor la Congres', a afirmat Dian Popescu.

În ceea ce priveşte afilierea la Partidul Popularilor Europeni (PPE) a europarlamentarilor liberali, organizaţia judeţeană a PNL este de acord.


* Filiala judeţeană PNL Hunedoara îl susţine la conducerea partidului pe actualul preşedinte interimar Klaus Iohannis, apreciind că acesta va reuşi să coaguleze cât mai mulţi liberali în cadrul formaţiunii politice, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele PNL Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ.

Potrivit acestuia, statutul PNL nu va suferi modificări importante la congresul extraordinar, singura notabilă fiind că secretarul general va fi numit de preşedinte şi votat de Biroul Naţional, nu de congres, cum era până acum.

În ceea ce priveşte trecerea PNL la Partidul Popular European, preşedintele PNL Hunedoara este de părere că s-a produs un pas 'normal'.


* Liberalii maramureşeni vor susţine, în cadrul Congresului extraordinar al PNL, fuziunea prin absorbţie cu PDL, decizia fiind luată în cadrul şedinţei Delegaţiei Permanente a PNL Maramureş.

'Am lansat o temă în interiorul partidului şi trebuia să decidem care variantă o vom propune la Congresul de la sfârşitul lunii - fuziunea prin absorbţie sau fuziunea prin comasare cu Partidul Democrat Liberal. (...) Prin fuziunea prin absorbţie Partidul Naţional Liberal îşi păstrează identitatea, principiile şi valorile şi pregăteşte structura politică de dreapta care va da, în decembrie, preşedintele României. Constituirea unui mare partid de dreapta reprezintă singura soluţie de a câştiga alegerile prezidenţiale şi, în acelaşi timp, de a împiedica pesedizarea României' , a declarat preşedintele PNL Maramureş, Ovidiu Nemeş. 

Delegaţia Permanentă a PNL Maramureş a aprobat, de asemenea, cu majoritate de voturi, susţinerea lui Klaus Iohannis pentru funcţia de preşedinte al partidului. 

Şi vicepreşedintele PNL Maramureş, senatorul Liviu Titus Paşca a declarat, pentru AGERPRES, că PNL simţea de mai mult timp nevoia schimbării reprezentată de trecerea la PPE, precum şi de preluarea conducerii formaţiunii de către Klaus Iohannis, a cărui candidatură la preşedinţia partidului o susţine.



* Delegaţii liberali mehedinţeni vor susţine la şefia partidului, la Congresul Extraordinar al PNL, pe preşedintele interimar Klaus Iohannis, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele filialei, Virgil Popescu.

Potrivit sursei citate, organizaţia Mehedinţi a fost cea care 'a promovat această propunere la nivel naţional şi a considerat că decenţa şi seriozitatea lui Iohannis va aduce PNL-ului un spor de credibilitate în rândul electoratului român'.

'De asemenea, la forumul nostru din 27-28 iunie vom vota pentru modificările statutului referitoare la alegerea celor 31 de vicepreşedinţi prin vot uninominal şi a secretarului general, care suntem de acord să se facă de Biroul Politic Naţional, la propunerea Preşedintelui', a afirmat Popescu. Liderul liberalilor mehedinţeni a mai arătat că în Delegaţia Permanentă a organizaţiei judeţene s-a decis să fie sprijinită aderarea PNL la PPE şi părăsirea necondiţionată a ALDE.



* Conducerea filialei PNL Neamţ susţine ideea aderării la Partidul Popular European astfel că delegaţii desemnaţi la congresul partidului vor susţine această poziţie, precum şi pe Klaus Iohannis pentru funcţia de preşedinte al partidului, a declarat deputatul Dorinel Ursărescu, liderul liberalilor nemţeni. 

'Iohannis este cea mai bună soluţie pentru funcţia de preşedinte al PNL', a afirmat Dorinel Ursărescu. 

Filiala Neamţ va fi reprezentată de 22 de delegaţi la congresul PNL programat pentru 27 iunie. Desemnarea delegaţilor a avut parte de un moment tensionat între preşedintele filialei judeţene, deputatul Dorinel Ursărescu, şi preşedintele filialei municipale, senatorul Eugen Ţapu Nazare. Cei doi au refuzat să comenteze incidentul, dar au confirmat că a fost nevoie de o decizie a Curţii de Arbitraj a PNL.

De asemenea, liberalii nemţeni sunt de acord cu fuziunea cu Partidul Democrat Liberal (PDL), însă pun două condiţii esenţiale pentru realizarea acesteia. Potrivit lui Ursărescu, titulatura partidului după fuziune trebuie să rămână PNL, iar noul partid să nu necesite reînscrierea la tribunal. 

Deputatul Dorinel Ursărescu a adăugat că deocamdată nu s-a pus în discuţie cine va fi preşedintele partidului după fuziunea dintre PNL şi PDL. 'Nu s-a discutat nici care va fi candidatul noului PNL la alegerile prezidenţiale pentru că mai întâi trebuie să aibă loc fuziunea. Nu este exclus niciun nume, nici chiar cel al domnului Crin Antonescu. Cert este un singur lucru, că PNL Neamţ îl susţine pe Klaus Iohannis pentru funcţia de preşedinte al PNL', a menţionat deputatul Dorinel Ursărescu. 


* Organizaţia PNL Prahova îl va susţine pe Klaus Iohannis la preşedinţia partidului, cea mai mare parte a delegaţilor care vor fi prezenţi la congres urmând să îi dea acestuia votul, opţiunea a trei dintre ei fiind însă necunoscută, a afirmat, preşedintele liberalilor prahoveni, Mircea Roşca.

'Prahova va avea 43 de delegaţi la congres. 40 îl vor susţine pe Klaus Iohannis la preşedinţia partidului. Nu cunosc părerea a trei dintre colegii care şi-au arătat alte intenţii vizavi de opţiunea lor politică', a declarat Mircea Roşca, pentru AGERPRES. Întrebat care sunt cei trei a căror opţiune nu este cunoscută, acesta i-a indicat pe deputaţii care s-au afiliat grupului de iniţiativă al lui Călin Popescu-Tăriceanu, respectiv Graţiela Gavrilescu, Nicolae Alexandri şi Sorin Teju.

Organizaţia judeţeană a PNL nu a făcut propuneri de modificare a statutului, a adăugat sursa citată.

În ceea ce priveşte trecerea PNL la Partidul Popular European (PPE), Roşca s-a declarat 'pentru' acest demers, 
arătând că el reprezintă o garanţie a susţinerii din partea puterii. 

'Eu sunt pentru, chiar mai hotărât decât alţii, poate. (...) Cel mai important este că ALDE e un grup cu o doctrină de centru stânga. PPE este o formaţiune politică, este un grup în Parlamentul European cu o doctrină de centru-dreapta. În 2003, o echipă largă de liberali de frunte ai PNL a făcut tot posibilul pentru a adera la această familie. (...) Trecerea noastră la PPE este o garanţie că avem susţinerea puterii, este o garanţie vizavi de proiectul mare de dreapta pe care vrem să îl consolidăm alături de o familie de centru-dreapta ca doctrină care ne va ajuta să ducem la capăt tot ceea ce ne-am propus', a explicat preşedintele PNL Prahova.


* Liberalii din Sălaj vor susţine candidatura lui Klaus Iohannis la preşedinţia PNL la congresul extraordinar al formaţiunii ce va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni, la Bucureşti, aceştia susţinând, totodată, şi trecerea de la ALDE la PPE, a precizat pentru AGERPRES, Radu Căpîlnaşiu, preşedintele organizaţiei judeţene.

'Am supus atenţiei şi Biroului Judeţean şi Delegaţiei Permanente a PNL Sălaj trecerea de ALDE la PPE şi s-a dat o rezoluţie de susţinere privind afilierea partidului. E o chestie de consecvenţă într-un fel, că ai făcut parte dintr-o familie. Pe de de altă parte, PNL din România are o doctrină de centru-dreapta, pe când în ALDE este de centru stânga, deci ar fi justificată această modificare. La preşedinţia PNL s-a votat pentru susţinerea lui Klaus Iohannis', a afirmat Căpîlnaşiu.

Acesta a adăugat că la congres va fi prezentă o delegaţie formată din 26 de membri din Sălaj, printre care şi deputatul Mirel Taloş, susţinător al grupului de iniţiativă al lui Călin Popescu-Tăriceanu. 

PNL Sălaj nu va avea la congres propuneri de modificare a statutului partidului, Radu Căpîlnaşiu menţionând că deja s-a ţinut cont de doleanţele liberalilor din Sălaj.

'În ceea ce priveşte eventualele noastre propuneri de modificare a statutului partidului, deja s-a ţinut cont de cea mai importantă dintre ele, în sensul că alegerea vicepreşedinţilor şi a celorlalţi membri din biroul naţional nu se va mai face pe moţiune, ci uninominal', a conchis liderul liberalilor din judeţ.



* Delegaţia Permanentă a PNL Suceava a mandatat delegaţii la congresul partidului de la sfârşitul săptămânii să dea vot favorabil pentru candidatura lui Klaus Iohannis la conducerea formaţiunii, a declarat, liderul liberal judeţean, deputatul Ştefan Alexandru Băişanu. 

Totodată, în cadrul Delegaţiei Permanente a PNL Suceava s-a votat în favoarea trecerii liberalilor de la ALDE la PPE. Organizaţia Judeţeană a PNL va avea 30 de delegaţi la congres, respectiv cei cinci parlamentari ai partidului, viceprimarul municipiului Suceava, Ovidiu Doroftei, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ilie Niţă, cei 13 primari ai PNL, precum şi zece persoane desemnate din fiecare colegiu pe criteriul performanţei obţinute la alegerile europarlamentare din 25 mai. 

Tot în Delegaţia Permanentă a PNL Suceava s-a decis ca la congresul partidului să se propună fuziunea prin absorbţie cu PDL, păstrându-se identitatea PNL şi conduceri bicefale în organizaţiile locale până la alegerile locale din 2016.

Băişanu a spus că s-a decis ca această fuziune să se realizeze prin absorbţia PDL şi cu păstrarea identităţii PNL cu privire la ce înseamnă siglă, denumire şi trecut ale partidului. 'Nu renunţăm sub nicio formă la identitatea PNL (...) Partidul mai mare să îl absoarbă pe cel mai mic (...) PDL are nevoie urgentă să facă parte din PNL, dintr-un partid puternic, altfel cu siguranţă va fi destructurat de PSD şi de către partidul lui Băsescu. Oamenii din PDL văd în PNL singura salvare şi posibilitate a lor de a-şi salva onoarea de oameni politici intrând într-un partid serios, fără a fi lăsaţi pradă PSD sau PMP. Fără lucrurile acestea PDL ar risca o disoluţie şi noi le oferim această posibilitate de a intra în mod egal la masă, dar nu prin desfiinţarea PNL, prin desfiinţarea PDL şi crearea unui nou partid, numit tot PNL. Nu. Rămâne tot PNL. Ei vin la noi, îi putem lua şi la bucată, pentru că foarte mulţi s-au exprimat că nu-şi doresc să facă, la nivel de judeţ Suceava, vreo alianţă cu cei care au votat tăierea pensiilor şi salariilor, cu cei care au dus în sărăcie o mare parte a populaţiei', a spus Băişanu.

Potrivit lui Băişanu, o altă propunere a liberalilor suceveni este ca după fuziunea prin absorbţie şi stabilirea conducerii centrale a formaţiunii politice să se menţină în organizaţiile judeţene şi locale, până după alegerile locale, conduceri bicefale PNL - PDL, fiind necesară o perioadă de tranziţie. 


* PNL Teleorman îl susţine pe preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, pentru un mandat în fruntea partidului, a declarat, pentru AGERPRES, vicepreşedintele PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu. Totodată, el a precizat că, în urmă cu două săptămâni, conducerea organizaţiei judeţene a stabilit, de asemenea, să susţină trecerea europarlamentarilor partidului la PPE.

'Organizaţia judeţeană îl va susţine la congresul extraordinar pe Klaus Iohannis. Poziţia noastră a fost adoptată într-un birou politic judeţean cu mult timp în spate (...) şi s-a adoptat în unanimitate. Suntem 'pentru' ca PNL să facă parte din PPE', a completat vicepreşedintele PNL Teleorman.


* Preşedintele liberalilor timişeni, Nicolae Robu, va propune la Congresul Extraordinar al PNL care va avea loc la finele lunii, la Bucureşti, adoptarea unei rezoluţii care să afirme că nu e permis nimănui schimbarea numelui istoric al partidului.

'Propun adoptarea unei Rezoluţii a Congresului care să statuteze că nicio persoană şi niciun for, în nicio împrejurare, nu au dreptul să angajeze renunţarea la numele istoric al Partidului Naţional Liberal, fuziunile la care va participa PNL acum şi/sau în viitor urmând a se face sub denumirea PNL', a declarat, pentru AGERPRES, Nicolae Robu.

Liberalul a mai subliniat că el şi filiala judeţeană a PNL susţin la şefia partidului candidatura lui Klaus Iohannis, pe care-l doresc ulterior şi preşedinte al României şi că nu au amendamente pentru schimbarea statutului PNL. 

Robu a adăugat că este de acord cu trecerea europarlamentarilor liberali de la ALDE în PPE.

'Am exprimat public poziţia mea. Susţin aderarea PNL la PPE, susţin fuziunea PNL cu PDL, susţin necondiţionat păstrarea numelui de PNL a partidului rezultat în urma fuziunii, susţin candidatul Klaus Iohannis la funcţia de preşedinte al PNL şi pe candidatul Klaus Iohannis la funcţia de preşedinte al României', a mai afirmat Nicolae Robu. 



* Liberalii vasluieni îl vor susţine pe Klaus Iohannis la Congresul Extraordinar al PNL de la sfârşitul săptămânii, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Filialei Teritoriale a PNL Vaslui, deputatul Florin Ciurariu.

'Filiala vasluiană participă la Congresul Extraordinar în urma căruia se va stabili conducerea partidului cu un număr de 30 de delegaţi. După întâlnirile regionale cu candidaţii, delegaţii vasluieni la congres vor urma curentul de susţinere a lui Klaus Iohannis pentru şefia partidului, pe care îl consideră persoana cea mai potrivită să preia conducerea PNL', a precizat preşedintele PNL Vaslui.

Deputatul Florin Ciurariu a adăugat că delegaţii din judeţul Vaslui nu consideră că se impun modificări majore la statutul partidului. Singura solicitare a liberalilor vasluieni va fi legată de renunţarea la liste pentru alegerea vicepreşedinţilor partidului. Referitor la decizia privind părăsirea grupului ALDE din Parlamentul European şi aderarea la PPE, Ciurariu a precizat că în cadrul ultimei şedinţe a Delegaţiei Permanente a PNL Vaslui, membrii acestui for au stabilit în unanimitate decizia de aderare la grupul popularilor.



* Cei 40 de delegaţi ai organizaţiei PNL Vâlcea care vor participa la Congresul Extraordinar al partidului îl susţin pe Klaus Iohannis pentru funcţia de preşedinte al partidului, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele liberalilor vâlceni, deputatul Cristian Buican.

'Delegaţia Permanentă a PNL Vâlcea cred că a fost printre primele din ţară care a votat în unanimitate susţinerea lui Iohannis la şefia partidului şi implicit susţinerea sa şi la alegerile prezidenţiale din toamnă. Considerăm normală aderarea PNL la PPE, la cel mai important grup de dreapta, deoarece ALDE este un grup de centru stânga. PNL trece printr-o perioada de clarificare doctrinară, pentru că în ultimul timp am avut şi anumite devieri spre stânga', a precizat Buican.

Cristian Buican, în prezent vicepreşedinte la nivel naţional al partidului, va candida pentru un nou mandat la această funcţie. Una dintre principalele modificări la statutul partidului propusă de liberalii vâlceni şi aprobată a fost înfiinţarea cluburilor oamenilor de afaceri pe lângă fiecare filială din ţară.

'Acest lucru nu era prevăzut explicit în statut. Este calea cea mai bună de a-i apropia de partid pe cei care aduc plusvaloare în economie şi totodată pe baza unui dialog cu oamenii de afaceri se pot aduce îmbunătăţiri la legislaţia în domeniu', a mai spus liderul PNL Vâlcea. AGERPRES / (AS - A - autori: Ioan Weisl, George Onea, Cristian Lupaşcu, Ecaterina Ignat, Paula Neamţu, Marius Septimiu Avram, Oana Mălina Negrea, Cornelia Dumitru, Dan Paic, Camelia Bigan, Oana Popescu, Sorin Blada, Leontin Cupăr, Florian Copcea, Gabriel Apetrii, Anamaria Toma, Sebastian Olaru, Silvia Marcu, Luiza Horea Abu-Salem, Otilia Halunga, Loredana Ciobanu, Liviu Popescu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.