Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Majoritatea tranzacţiilor cu criptomonede se transferă în Malta

Bitcoin

Patformele de tranzacţionare a monedelor virtuale au găsit în ultima perioadă un nou paradis, în Mediterana, majoritatea operaţiunilor având loc pe platforme din Malta, stat care vrea să îşi mărească avuţia devenind una dintre jurisdicţiile cele mai prietenoase pentru un sector care îngrijorează autorităţile de reglementare din alte ţări, relatează Bloomberg.

”Multe platforme au utilizatori dintr-o anumită ţară, care deseori nu este şi locul în care compania a ales să se înregistreze. Majoritatea tranzacţiilor cu criptomonede sunt operate de companii înregistrate în Malta”, a afirmat Sheena Shah, analist la Morgan Stanley.

Malta nu ar ocupa o poziţie atât de înaltă pe lista statelor unde sunt înregistrate companiile care operează platforme de tranzacţionare a monedelor virtuale dacă recent nu ar fi avut loc un transfer al celei mai importante platforme de tranzacţionare, a notat Shah.

Aceasta s-a referit la compania Binance, înfiinţată anul trecut în Hong Kong, care a anunţat în luna martie că îşi mută domiciliul legal în Malta, după ce  autorităţile de reglementare din Asia au înăsprit reglementările referitoare la monedele virtuale.

În timp ce o mare parte a volumului tranzacţiilor se mută în Malta, majoritatea platformelor destinate tranzacţiilor cu criptomonede se află în Marea Britanie, Hong Kong şi Statele Unite, potrivit Morgan Stanley, anunță News.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.