Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mali a emis o interdicție pentru companiile media privind transmiterea emisiunilor de pe canalul francez de televiziune France 2

sketchfab.com
france 2 logo

Autorităţile din Mali au interzis companiilor media să difuzeze emisiunile canalului francez de televiziune France 2, după recentele relatări ale reporterilor France 2 privind situaţia securităţii în Mali, informează Rador Radio România.

Autorităţile, numite de junta militară maliană, au declarat că France 2 "glorifică terorismul" comparând puterea de foc a grupărilor islamiste cu cea a armatei naţionale.

Haute Autorité de la Communication (HAC) acuză programul de știri de seară difuzat de France 2 în ianuarie de "glorificare a terorismului", prin faptul că a pus în contrast "puterea de foc a grupurilor teroriste armate" cu cea a forțelor armate maliane, scrie france24.com.

Acuzațiile aduse canalelor media franceze

HAC a acuzat France 2 că a încercat să "justifice" retroactiv prezența forței franceze antijihadiste Barkhane până în 2022 pe baza gravității situației actuale din Mali. Forțele franceze s-au retras în 2022 pe fondul unei deteriorări grave a relațiilor dintre Bamako și Paris în urma dublei lovituri de stat militare din 2020 și 2021.

De atunci, junta s-a orientat din punct de vedere militar și politic către Rusia.

Autoritatea acuză France 2 că nu a raportat nicio contradicție oficială din Mali.

În scrisoarea sa către distribuitori, aceasta face referire la "încălcări grave" ale eticii jurnalistice, care vizează "demoralizarea trupelor și a populației".

Contactat de AFP, grupul France Télévisions nu reacționase până joi seara.

Coloneii din Mali au suspendat în 2022 media franceză de mare audiență France 24 și Radio France Internationale. Corespondenți ai mai multor media străine au fost nevoiți să plece, să se exileze sau să păstreze tăcerea pentru că nu pot lucra.

De asemenea, militarii au preluat puterea prin forță în 2022 și 2023 în Burkina Faso și Niger, vecini ai Mali, și au luat măsuri împotriva presei străine.

Reporteri fără frontiere (RSF) a scris într-un raport din 2023 că Sahelul amenința să devină "cea mai mare zonă fără informații din Africa".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.