Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Malta: Premierul Joseph Muscat reales (rezultate preliminare)

operationworld.com
Malta

Premierul laburist în exerciţiu din Malta, Joseph Muscat, ar putea rămâne la putere după ce a câştigat legislativele de sâmbătă, potrivit rezultatelor preliminare publicate duminică, relatează AFP, preluat de agerpres.

În pofida acuzaţiilor de corupţie care i-au afectat campania, rezultatele relevă că Joseph Muscat, în vârstă de 43 de ani, poate să-şi clameze victoria. "Este clar că alegătorii au ales să continue în acelaşi mod", a spus el. 

Acest rezultat semnifică faptul că nu va fi nicio schimbare în ceea ce priveşte Uniunea Europeană, a cărei preşedinţie Malta o deţine până la sfârşitul lunii iunie, notează AFP. 

Muscat, care se află la putere din 2013, a convocat alegeri legislative anticipate, cu un an înainte de termen, în speranţa de a-şi recâştiga legitimitatea după ce soţia sa, Michelle, a fost acuzată de a avea un cont în Panama pentru a ascunde mita provenind din Azerbaidjan, fapt pe care ea îl neagă. 

Directorul de cabinet al lui Muscat şi unul dintre miniştrii săi au recunoscut în schimb deschiderea unor conturi similare după dezvăluirile conţinute în mii de documente provenind de la cabinetului panamez de avocatură Mossack Fonseca. 

Cu puţin timp înainte de alegeri, el a cerut justiţiei franceze să facă lumină în această afacere, promiţând să demisioneze în cazul în care se va dovedi că el a deschis, de asemenea, un cont secret. 

Dar acuzaţiile par să fi avut un impact redus faţa de starea economică actuală a Maltei, cu o creştere de trei ori mai mare decât cea în zona euro şi având cea mai mică rată a şomajului înregistrată până acum în această ţară cu 430.000 de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.