Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Malta reintroduce restricţiile la evenimentele publice şi, din 17 ianuarie, acces doar cu certificat de vaccinare

malta

Malta a anunţat joi introducerea de restricţii la evenimentele publice, după ce în ţară au fost raportate joi primele două cazuri de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului, transmit dpa şi Reuters.

Începând de luni, evenimentele la care participanţii stau în picioare vor fi interzise, cu excepţia nunţilor şi înmormântărilor, localurile se vor închide la ora 01:00, iar competiţiile sportive se vor desfăşura fără spectatori, a anunţat ministrul sănătăţii, Chris Fearne.

O petrecere în aer liber de Anul Nou în capitală a fost anulată.

Joi au fost raportate 733 de cazuri noi de infectare, un nou record după cel consemnat miercuri (582).

Noile restricţii vor rămâne în vigoare până la 17 ianuarie, după care accesul în baruri, restaurante, cafenele, săli de sport, teatre şi alte incinte le va fi permis doar posesorilor de certificate de vaccinare. Acestea vor fi valabile pentru o perioadă de 9 luni de la primirea dozei booster, pentru care din 27 decembrie se vor putea înscrie toate persoanele de peste 18 ani, a precizat ministrul.

Malta are una din cele mai ridicate rate de vaccinare împotriva COVID-19 din întreaga Europă, aproximativ 93% din populaţia eligibilă fiind vaccinată cu două doze. Până în prezent, 41% dintre adulţi au primit şi o doză booster.

În această săptămână au fost depistate un număr record de cazuri de infectare, ministrul sănătăţii precizând că testele de laborator au confirmat că în unele cazuri este vorba despre varianta Omicron înalt contagioasă.

În pofida numărului record de cazuri, cel al pacienţilor spitalizaţi rămâne mult mai mic decât în primăvară, când Malta a înregistrat precedentele recorduri de contagiune, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.