Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mama din gând

Radu Pop
mama recuperare sfantul sava

Mama din gând nu e în vârstă. Nu îi tremură mâinile când mă mângâie și nu târăște după ea un picior. Mama din mintea mea e tânără și cea mai frumoasă, așa cum îi spuneam pe când aveam vreo patru ani și îi strângeam obrajii în micile mele palme, atât de tare, încât îmi încordam tot corpul, ca să-i arăt cât de mult o iubesc...

Astăzi, mama e atât de fragilă, că mă și tem să nu-i provoc durere când o strâng de mână, ca s-o încurajez că e o luptătoare, că durerea poate fi învinsă și că sunt oameni care o pot face să se simtă mai bine.

Îmi vreau înapoi mama din gând!

Când în mai puțin de o săptămână, mama trece de la stadiul de a nu-și putea duce mâna la gură la stadiul de a se putea hrăni singură, considerăm că s-a întâmplat o minune.

În realitate, minunea se numește pricepere ”cu carul”, în a ști unde să acționezi și cât timp, cu ce intesitate și cu ce frecvență. Este vorba despre recuperare medicală profesionistă de calitate.

După atacuri vascular cerebrale (AVC), după intervenții chirurgicale dintre cele mai complexe, accidente grave de muncă, rutiere sau de altă natură, în polineuropatii care deformează mersul și îngheață picioarele, în artroze, care imobilizează articulațiile sau după fracturile atât de grave de șold, care se întâmplă mai ales persoanelor vârstnice și îndeosebi femeilor cu osteoporoză, așaadar, după toate aceste evenimente care dau peste cap vieți de familii întregi, mai există speranța că pacienții pot să se refacă.

content-image

La Spitalul  Sfântul Sava, în pachetul de bază, sunt incluse 47 de tipuri de recuperare medicală cu peste 100 de echipamente de ultimă generație. La 118 paturi, câte deține spitalul, deschis în urmă cu patru ani, sunt 30 de kinetoterapeuți, 25 de fizioterapeuți și medici cu rezultate excepționale asupra pacienților veniți la internare în stare  gravă, imobilizați și dependeți de supraveghere permanentă.

Aproape că pare de necrezut cum astfel de pacienți, aduși pe targă sau în cărucioare cu rotile, pleacă pe picioarele lor, după ce parcurg programul de recuperare personalizat. Și totuși, se întâmplă cu mii de pacienți, care au trecut pragul  Spitalului de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative Sfântul Sava.

Spitalul Sfântul Sava acordă servicii de recuperare medicală neurologică, după AVC, postoperatorie, ortopedică, post COVID etc. cu internare, în cele mai bune condiții. Specialiștii în kinetoterapie și fizioterapie, masaj terapeutic, lucrează cu pacienții din prima zi de internare, fără pauze în weekend sau în sărbătorile legale, astfel încât exercițiile să aibă continuitate și eficiență, iar recuperarea să fie cât mai rapidă posibil, în funcție de tipologie.

content-image

În secția de paliație, Spitalul Sfântul Sava de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative din Pantelimon (Ilfov) asigură asistență medicală și monitorizare 24/7 bolnavilor oncologici sau cu alte afecțiuni grave, în faze terminale. Îngrijirile paliative se desfășoară în saloane cu 2 sau 3 paturi.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

http://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.