Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mama unui tânăr ucis la Revoluție s-a scandalizat după ce Ion Iliescu a fost pus sub urmărire penală: 'Este singurul mort care are glonțul în el'

www.antena3.ro
Ion Iliescu Petre Roman

Elena Băncilă, mama unuia dintre tinerii care au murit în decembrie 1989, a avut o reacție furibundă după ce Ion Iliescu a fost pus sub urmărire penală în dosarul Revoluției. Femeia a încercat în toți acești aproape 30 de ani să afle cine și de ce i-a ucis fiul.

”Sub comanda lui Ceausescu au murit doar 50 de tineri, iar dupa 22 decembrie cand el a fost arestat, atunci au fost omorati 800 de oameni. Cum e posibil asa ceva? Cat ai fi de nepriceput, tot iti dai seama ca totul a fost o regie si o batjocura, nu doar la a noastra, a parintilor, ci la adresa intregului popor. Iliescu a aparut cu zambetul lui, spunanad 'Dragi concetateni, suntem stapani pe situatie'. (...) Nu tragea nimeni in ei, dar jos murea lumea pe rupte. (...) A avut doua gloante, in fata, cand a tras din buzunar pistolul. Este singurul mort care are glontul in el, in rest au disparut. La al meu nu au apucat sa i-l scoata", a mărturisit Elena Băncilă, la Realitatea TV.

Citește și: Cătălin Rădulescu s-a dezlănțuit după ce PSD i-a retras sprijinul politic: 'O nulitate de la care a plecat toată povestea. O să îi fac plângere penală'

Fostul preşedinte Ion Iliescu a fost pus sub acuzare în dosarul Revoluției pentru crime contra umanității.

Marți, după o oră de audieri, fostul președinte a aflat că Parchetul General a extins urmărirea penală împotriva sa. Parchetul susține că Ion Iliescu a acceptat măsuri militare, unele cu caracter diversionist - ar fi putut interveni pentru stoparea fenomenului diversionist, însă nu a făcut-o.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.