Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Man Booker Prize va fi finanţat de un nou sponsor

stories.flipkart.com
man booker prize

Man Booker Prize va fi finanţat de un nou sponsor, organizaţia caritabilă Crankstart, au informat miercuri administratorii fundaţiei care decernează această distincţie literară prestigioasă, potrivit DPA, scrie Agerpres.

Crankstart, condusă de antreprenorul britanic Michael Moritz şi de soţia acestuia, Harriet Heyman, şi-a luat angajamentul să finanţeze premiul timp de cinci ani, într-o primă etapă, începând cu iunie 2019, după ce câştigătorul ediţiei din acest an va fi anunţat în prima zi a lunii iunie. La acel moment, se va lua în discuţie prelungirea sponsorizării pentru încă cinci ani. 

"[Decernarea din 2019] marchează încheierea celor 18 ani de finanţare generoasă şi de succes din partea Man Group", se mai spune în comunicatul de presă, care precizează şi faptul că distincţiile literare atribuite sub marca Booker vor purta de acum înainte denumirile ''Booker Prize for Fiction'' şi ''International Booker Prize''. 

"Suntem încântaţi că premiile Booker au găsit susţinători caritabili atât de minunaţi în organizaţia Crankstart, ai cărei fondatori ne împărtăşesc valorile şi viziunea", a spus Helena Kennedy, preşedintele consiliului de administraţie al fundaţiei Man Booker. 

"Zilele acestea sunt cetăţean global, dar, exact ca şi The Booker, m-am născut în Marea Britanie şi, înainte de a merge în America, am crescut cu literatură engleză", a spus Michael Moritz, fost jurnalist, care locuieşte în prezent la San Francisco.

Citește și: Ucraina s-a retras de la Eurovision, după ce câștigătoarea selecției naționale a anunțat că nu va mai participa la competiția muzicală

"Harriet şi cu mine ne simţim norocoşi că putem să susţinem aceste premii care recompensează cea mai bună ficţiune din lume", a adăugat el. 

Man Group a decis să-şi retragă finanţarea pentru aceste premii literare decernate anual, după ce jurnalistul şi autorul britanic Sebastian Faulks a criticat anul trecut sponsorul distincţiilor, spunând că acel fond de investiţii britanic că este ''malefic''. 

Fundaţia care acordă premiile a precizat că nu intenţionează să schimbe valoarea premiului, care se ridică la 50.000 de lire sterline (66.000 de dolari), potrivit Press Asociation. 

Pe lista scriitorilor recompensaţi cu premiul Man Booker s-au aflat, de-a lungul timpului, autori precum Salman Rushdie, Margaret Atwood, JM Coetzee, Kazuo Ishiguro şi Ian McEwan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.