DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Managerii anticipează o relativă stabilitate în industrie şi servicii, până în aprilie 2019

Twitter
INS - Institutul Naţional de Statistică

Activitatea derulată în industrie şi servicii va înregistra un avans moderat în următoarele trei luni, în timp ce preţurile vor creşte în construcţii şi comerţul cu amănuntul, conform tendinţelor pe care managerii români le anticipează pentru perioada februarie - aprilie 2019, potrivit Agerpres.

Potrivit anchetei de conjunctură publicată de Institutul Naţional de Statistică (INS), numărul de salariaţi va înregistra o relativă stabilitate în industrie şi construcţii. 

Astfel, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni o creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural+11%). Sectorul de fabricare a băuturilor va înregistra cea mai semnificativă tendinţă de creştere (sold conjunctural +37%), urmat de activitatea de fabricare a produselor din tutun (sold conjunctural +33%). Pentru numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +1% pe total industrie prelucrătoare. Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +14%). 

Potrivit estimărilor din luna februarie 2019, în activitatea de construcţii se va înregistra în următoarele trei luni o scădere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural -13%). Managerii estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +2%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creştere a acestora (sold conjunctural +26%).

Citește și: Numărul de autorizaţii de construcţii pentru clădiri rezidenţiale a crescut în ianuarie cu 1% faţă de aceeaşi lună a anului trecut

În sectorul comerţ cu amănuntul, managerii au estimat tendinţa de relativă stabilitate a activităţii economice (sold conjunctural +2%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creştere moderată (sold conjunctural +11%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +11%). Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creştere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +35%). 

Conform estimărilor din luna februarie 2019, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +11%). În sectorul de servicii se estimează creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +6%). Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creştere moderată (sold conjunctural +13%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.