Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Managerul Spitalului Victor Babeș, după avertismentul OMS: 'M-am pripit şi nu e bine să sperăm'

Inquam Photos / George Calin
coronavirus test covid

Managerul Spitalului Victor Babeş din Capitală, Emilian Ioan Imbri, a spus marţi, după noile recomandări ale OMS, că această avertizare nu ne mai surprinde, având în vedere că avem de-a face cu un virus parşiv. Medicul a dat exemplul cazurilor noi foarte reduse din ultimele zile, iar astăzi, la un singur centru de recuperare din Suceava, au fost depistaţi 301 pozitivi.

Premieră în România! Un fermier a dat statul în judecată pentru că nu-și poate lucra pământul. Ce a decis prima instanță

"Pe perioada acestor zile de sărbătoare de Paşte, fiecare zi a fost cu mai puţine cazuri şi cu simptomatologie mai uşoară. Am sperat ca această scădere a numărului de cazuri să fie un semn bun şi poate-poate să sperăm că în iunie-iulie, am putea să ieşim la liman. Cred însă că m-am pripit şi nu e bine să sperăm. E o aşteptare surdă, ceva nelămurit care simt că planează asupra noastră. Această avertizare a OMS nu ne mai surprinde, ştim că ceva va veni, mai ales că la noi, faţă de restul ţărilor din jur, e chiar simplu, destul de lejer, până acum. Ne aşteptăm însă, ca în următoarea săptămână, aşa cum au spus oficialii autorităţilor coordonatoare, să simţim deja un val şi uitaţi-vă ce s-a întâmplat la Constanţa (o localitate a intrat în carantină parţială - n.r.). E un virus parşiv, despre care noi nu ştim mare lucru şi care ne pândeşte, parcă aşteaptă să lăsăm jos masca şi atunci năvăleşte. Aparent nu ai cazuri, sunt 2-3 cazuri noi şi apoi te trezeşti cu 200 pozitivi. Mulţi", a spus dr. Emilian Ioan Imbri, managerul Spitalului Victor Babeş, marţi, la Antena 3.

"Să nu ne relaxăm în următoarele două săptămâni, să nu uităm de mască şi nici de spălatul pe mâini", a atras atenţia medicul.

Organizația Mondială a Sănătății vine cu un nou avertisment dur cu privire la coronavirus: "Ce este mai rău, abia acum urmează!".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.