Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Managerul spitalului 'Victor Babeș': 'E clar că avem un nou val COVID'

Spitalul Victor Babeș
Simin Aysel Florescu

Managerul Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Tropicale "Dr. Victor Babes" din Bucureşti, Simin Aysel Florescu, afirmă că se constată „o creştere extrem de abruptă” a numărului de îmbolnăviri cauzate de coronavirus. „E clar că avem un nou val”, spune medicul care recomandă respectarea măsurilor de protecţie cu privire la transmiterea SARS-CoV-2.

„Numărul de cazuri de COVID e într-o creştere extrem de abruptă. Asta se vede prin creşterea de trei-patru ori a numărului de prezentări la camera de gardă, la noi, a pacienţilor cu COVID cât şi din numărul de testări zilnice care se face la centrul de testare şi la centrul de evaluare din cadrul spitalului. E clar că avem un nou val”, a declarat Simin Florescu sâmbătă.

Medicul a explicat că pacienţii care ajung la terapie intensivă din cauza infecţiei provocate de SARS_CoV-2 nu sunt „deocamdată” într-un număr „copleşitor”. „Avem în continuare pacienţi nevaccinaţi, ei sunt cei care ajung în terapie intensivă, sau pacienţi care au făcut doar două doze acum un an şi aceştia sunt cei mai expuşi”, a adăugat medicul.

Aceasta recomandă respectarea măsurilor de prevenire a transmiterii virusului SARS-CoV-2, respectiv purtarea măştii de protecţie în spaţiile aglomerate şi în cele închise şi respectarea măsurilor de igienă.

Ea a subliniat că este nevoie de completarea cu a treia doză a schemei de vaccinare, despre care precizează că oferă „un grad de protecţie faţă de formele grave de boală”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.