Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O delegația OMS, la Spitalul Victor Babeș Timișoara. Cristian Oancea: 'Sperăm în ajutorul dânșilor, să vedem că se termină acest val'

Opinia Timisoarei
Cristian Oancea, director Victor Babes Timisoara

O delegație a OMS vizitează luni Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Timișoara, unde verifică circuitele, metodele de diagnostic și tratament. „Sperăm în ajutorul dânșilor și să vedem că se va termina acest val 4”, a spus managerul unității sanitare.

Delegația condusă de dr. Heather Papowitz, manager de criza în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, s-a întâlnit luni dimineața cu conducerea Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Timișoara.

Reprezentantul OMS a vizitat zona unde se fac triajul și evaluarea pacienților COVID 19, radiologia, dar a vrut să afle mai multe informații și despre programul Pandemic Controller, elaborat de dr. Virgil Musta.

„Ne bucurăm să avem astăzi vizita reprezentanților Organizației Mondiale a Sănătății, care doresc să vadă situația reală, în teren, și împreună să analizăm măsurile pe care le-am putea lua astfel încat să ținem sub control pandemia. Totodată, trebuie să vedem și sprijinul pe care OMS îl poate oferi țării noastre”, spune dr. Virgil Musta, șeful Secției Boli Infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara.

„Vrem să vedem situația în teren, efectiv, dincolo de statistici și de raportări. Să vedem exact ce se întâmplă. Cel mai bine este să lucrăm ca o echipă pentru a sprijini eforturile depuse. Felicităm guvernul că a decis să pună în aplicare măsuri mai dure. Știm că, acum, este o presiune uriașă pe sistemul sanitar. Cel mai important este să ținem scăzut numărul de cazuri, să facem în așa fel încât pacienții să nu ajungă în spitale, să ridicăm presiunea de pe unitățile sanitare. Așa că, această vizită este extrem de importantă și, la final, vom trage concluziile”, a declarat spune dr. Heather Papowitz, reprezentant OMS.

Managerul spitalului, Cristian Oancea, spune că delegația reprezentanților OMS a fost interesată, în principal, de circuitul pacienților, de metode de diagnostic și tratament: „Sperăm în ajutorul dânșilor și să vedem că se va termina acest val 4".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.