Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Managerul Teatrului Nottara a mințit în direct că nu a postat steagul Rusiei și că nici nu știa culorile lui, deși pe el scria `RUS`

teatrul nottara

Directorul Teatrului Nottara a intrat în direct în emisiunea ”Buna, România” de la B1 TV pentru a dezminți o știre potrivit căreia promovează vederi pro-ruse pe rețelele sociale. Mai precis, Marinela Țepuș a susținut că nu a pus drapelul Rusiei într-un comentariu făcut pe rețelele sociale și că nici nu știe cum arată acesta.

Ambele enunțuri au fost contrazise de către moderatorii emisiunii, Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, după ce aceștia au prezentat în direct o captură a discuției generate de o postare a actriței Mihaela Subțirică în care directorul de la Nottara își însoțea comentariul cu drapelul Rusiei. Din imagine se putea vedea foarte clar că pe respectivul drapel scria cu litere mari ”RUS”.

Mai mult, cei doi moderatori de la ”Buna, România” au arătat că Marinela Țepuș a mințit și atunci când a susținut că nu a pus drapelul Rusiei într-un mod asumat. Astfel, din comentariile capturii prezentate s-a putut vedea că, atunci când i s-a atras atenția că a greșit drapelul, directoarea de la Nottara a insistat glumind că acesta i-a fost recomandat de Facebook.

Neregulile mandatului de director

Dialogul dintre Marinela Țepuș și moderatorii emisiunii ”Buna, România” a scos la iveală nu doar minciuna legată de vederile pro-ruse, dar nereguli legate de modul în care directorului de la Nottara i s-a prelungit mandatul de manager.

Din dialogul purtat a reieșit faptul că prelungirea acestui mandat s-a făcut prin încălcarea legii. Astfel, în mai 2019 o comisie a Primăriei Capitalei a realizat evaluarea activității directorului Teatrului Nottara pentru anul 2018, iar în urma evaluării Marinela Țepuș a primit o notă mai mică de 8.

Potrivit legii, managerii de teatru care iau o notă mai mică de 8 nu au dreptul să intre în evaluare finală, respectiv să-și prelungească mandatul fără a se organiza concurs deschis pe funcție. Ca atare, Marinela Țepuș a depus o contestație la evaluare, iar acea contestație a fost respinsă.

Singura cale legală de atac pentru directorul de la Nottara ar fi fost cea în justiție. Numai că, inexplicabil, la scurtă vreme apare o adresă a Corpului de Control al Primăriei Capitalei în care se spune că direcția de Resurse Umane a comis greșeli în procedura de evaluare.

Deși Corpul de Control nu are atribuții de a se pronunța pe evaluările făcute, fosta admnistrație aprobă totuși o nouă evaluare a Marinelei Țepuș. În urma acestei reevaluări, managerul de la Nottara a obținut o notă de peste 8, care i-a permis să ajungă la evaluarea finală și ulterior să obțină o prelungire automată a mandatului de director.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.