Mâncarea servită într-un spital din Belgia, apreciată de un prestigios ghid gastronomic

Autor: Andreea Năstase

Publicat: 14-03-2023

Actualizat: 14-03-2023

Article thumbnail

Sursă foto: Diva Hair

Mâncarea servită într-un spital din vestul Belgiei a fost apreciată de un prestigios ghid de restaurante francez, informează Reuters.

AZ Groeninge, situat în oraşul Kortrijk, a devenit primul spital din Benelux recunoscut oficial de Gault & Millau pentru calitatea preparatelor pe care le serveşte pacienţilor.

Marc Declerck, director executiv al Gault & Millau Benelux, a spus că producătorul ghidului colaborează de peste 10 ani cu companii şi cămine de bătrâni în ceea ce priveşte mesele servite angajaţilor sau rezidenţilor, potrivit Agerpres.

Spitalul a adus experţi de la Gault & Millau pentru a examina mâncarea şi a oferi sfaturi pentru îmbunătăţirea meselor, în special în ceea ce priveşte preparatele din peşte, sosurile şi mâncărurile din cartofi.

Ghidul a stabilit ulterior că preparatele oferite de spital au un standard înalt, iar Declerck a spus că ar fi fericit să poată servi unele dintre preparate chiar la el acasă.

Cel mai important sfat, a spus el, este folosirea unor ingrediente de calitate şi a unor reţete simple.

''Oamenii nu vor neapărat lucruri complicate. Să fie sănătos, să fie gustos... Încearcaţi să gătiţi pentru ei ca şi cum aţi găti pentru propria persoană'', a spus el.

Preparatele destinate pacienţilor nu vor fi efectiv prezente în ghidul anual al restaurantelor, dar au fost certificate în mod oficial de Gault & Millau pentru 2023.

Google News
Comentează
Articole Similare
Parteneri