Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mandat de arestare pe numele lui Viktor Ianukovici: fostul președinte este învinuit pentru reprimarea protestelor de la Euromaidan

Viktor Ianukovici

Instanța ucraineană a acordat permisiunea pentru arestarea fostului președinte al Ucrainei, Viktor Ianukovici, informează biroul procurorului general al Ucrainei, relatează agenția de presă Unian. Este vorba despre reprimarea protestelor din Maidan, unde mai mulți protestatari au fost împușcați.

Tribunalul Districtual Pechersk din Kiev a ales o măsură de reținere sub forma detenției fostului președinte al Ucrainei.

"Ancheta a stabilit că fostul președinte al Ucrainei, împreună cu șeful Serviciului de Securitate, ministrul Afacerilor Interne, ministrul Apărării și alți înalți oficiali ai agențiilor de aplicare a legii, fără temei legal, au organizat utilizarea unor mijloace speciale, echipamente militare, arme de foc pentru a contracara și dispersa violent manifestanții", a precizat parchetul. Se remarcă faptul că astfel de acțiuni ale fostului președinte și ale foștilor șefi ai agențiilor de aplicare a legii au dus la victime în masă în rândul protestatarilor din partea centrală a Kievului. "Inclusiv cauzând moartea a 67 de civili. În total, 887 de civili și 132 de polițiști au fost răniți. Au fost cauzate pagube materiale în valoare de peste 16 milioane de hrivne", se arată în raport.

Viktor Ianukovici trăiește în momentul de față în Federația Rusă.

Interesant este faptul că decizia apare în contextul în care la Moscova se vehiculează ideea unui Guvern ucrainean din exil. Fostul prim-ministru ucrainean Mykola Azarov, politicianul ucrainean de opoziție și președintele consiliului politic al OPWDD, interzis în Ucraina, Viktor Medvedciuk, și fostul președinte ucrainean Viktor Ianukovici ar trebui să înființeze un "guvern în exil", a declarat Vladimir Kozin, membru corespondent al Academiei de Științe Militare din Rusia, într-un interviu pentru ura.ru. Vezi și: La Moscova se lansează o idee care încinge spiritele: 'Guvern ucrainean în exil', format de politicieni pro-ruși

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.