Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mandatul lui Iohannis, analizat la sânge de Pippidi: 'A avut noroc cu PSD că au făcut ceea ce au făcut în ultimii 2 ani'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis rade ras

Politologul Alina Mungiu-Pippidi a caracterizat mandatul lui Klaus Iohannis în fruntea ţării drept unul care a fost schimbat radical de acţiunile PSD din ultimii 2 ani, după ce a început destul de mediocru.

"A avut noroc cu PSD că au făcut ceea ce au făcut în ultimii 2 ani. (...) I s-a creat lui Klaus Iohannis un nou culoar de salvator al naţiunii de răii de la PSD.", a afirmat Alina Mungiu-Pippidi în emisiunea "Dosar de Politician" de pe B1TV.

Scenariile din jurul lui Tăriceanu la alegerile prezidențiale

Politologul a arătat cum conjunctura politică a dus la schimbarea radicală a preşedintelui, acesta trecând de la dorinţa de a nu se mai vorbi despre corupţie în mandatul său la a fi cel mai activ vorbitor pe acest subiect.

"Acest lucru l-a transformat pe Iohannis pentru că nu a fost niciodată cineva cu o personalitate marcată, el e aşa un fel de omul fără însuşiri, şi din acest moment el se inspiră foarte mult din conjunctură şi cei îi aduce avantaj din conjunctură. Conjuctura l-a schimbat pe el radical în aceşti ani.

El a venit ca un preşedinte care avea ca primă intenţie să desfiinţeze MCV, prima lui idee şi cea mai importantă, şi care a spus că nu vrea să se mai vorbească despre corupţie în mandatul lui. În loc de asta nu se mai vorbeşte de nimic altceva decât de corupţie, el fiind primul care nu mai vorbeşte de nimic altceva decât corupţie. A ajuns principalul suporter al acestui MCV. De unde era să scăpăm, acum avem clauze de care nu vom putea scăpa niciodată", a arătat Mungiu-Pippidi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.