Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mandatul Monei Pivniceru la CCR expiră în iunie. Senatul a stabilit calendarul pentru desemnarea unui înlocuitor; declarații Robert Cazanciuc

Inquam Photos / Octav Ganea
mona pivniceru

Biroul permanent al Senatului a stabilit, luni, un calendar pentru desemnarea unui judecător la Curtea Constituţională (CCR), care o va înlocui pe Mona Pivniceru, al cărei mandat expiră pe 10 iunie.

Potrivit legii, cu cel puţin 30 de zile înainte de expirarea mandatului, Senatul trebuie să desemneze un înlocuitor, a precizat, pentru AGERPRES, vicepreşedintele forului legislativ Robert Cazanciuc.

Termenele stabilite de Biroul permanent sunt următoarele: 15 aprilie pentru depunerea candidaturilor la Comisia juridică şi 26 aprilie pentru întocmirea de către Comisia juridică a raportului prim care propune plenului candidaţii.

Cazanciuc a menţionat că nu s-a discutat încă la nivelul PSD despre candidaturi, urmând ca acest lucru să se întâmple în perioada următoare, când vor fi analizate condiţiile prevăzute de lege pentru ocuparea acestei funcţii.

"Nu s-a discutat încă la nivelul partidului, probabil în perioada următoare, după ce această procedură a fost deja declanşată, vom discuta despre candidaturi, condiţia cerută de lege, de experienţă, de probitate profesională, de autoritate profesională, de ce nu, pentru că discutăm de Curtea Constituţională, un organism politic-jurisdicţional. Curtea Constituţională are un rol extrem de bine determinat în echilibrul statului şi atunci trebuie să găsim acei candidaţi care să înţeleagă rolul Curţii în ansamblul instituţiilor statului şi anume de organism politic-jurisdicţional. Asta nu înseamnă că face Curtea politică, înseamnă că nu dublăm Curtea Supremă cu o nouă curte supremă la Curtea Constituţională", a explicat senatorul PSD.

Întrebat dacă intenţionează să candideze pentru această funcţie, Cazanciuc a răspuns că "nu s-a pus problema până acum" a unei candidaturi din partea partidului şi nici nu a avut în planurile sale de carieră să meargă la CCR, dar a afirmat că "formal" poate îndeplini condiţiile.

"Nu s-a pus problema până acum de o candidatură anume din partea partidului. Nu a fost până acum în planurile mele de carieră să merg la Curtea Constituţională, dar, sigur, formal pot îndeplini condiţiile", a precizat Robert Cazanciuc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.