Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mandatul delegației PNL la consultările cu președintele Iohannis

pnl-napocanews.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, invită la Palatul Cotroceni partidele și formațiunile politice reprezentate în Parlamentul României, în vederea unor consultări referitoare la stadiul legislației electorale, inclusiv cel al reglementărilor necesare asigurării dreptului de vot al românilor care trăiesc în afara granițelor. Pe agenda consultărilor se vor mai afla discuții referitoare la procedurile parlamentare de încuviințare a cererilor de urmărire penală, reținere, arestare sau percheziție a membrilor Parlamentului, precum și alte teme de interes public.

Citește și: Iohannis cheamă partidele la raport. Programul consultărilor

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a precizat că liberalii își vor susține la consultările cu președintele proiectele inițiate cu privire la exercitarea votului de către cetățenii din afara granițelor si la simplificarea și accelerarea procedurilor parlamentare.

'Mandatul nostru este clar la consultările cu președintele Klaus Iohannis, care ne pică ca o manușă. În legătură cu posibilitatea exercitării votului pentru cetățenii din afara granițelor, PNL a depus un proiect la Parlament pe care îl vom susține si în fata președintelui', a afirmat Stroe, pentru Agerpres.

El a arătat ca liberalii sunt în favoarea simplificarii si accelerarii procedurilor parlamentare în cazul cererilor justitiei: 'Suntem pentru si avem de un an de zile un proiect prin care se simplifica si se accelereaza procedurile parlamentare, în contextul în care propunem un termen de 48 de ore de solutionare a cererilor justitiei'.

Potrivit lui Stroe, delegatia PNL care va merge la consultarile cu seful statului nu a fost înca stabilita. El a aratat însa ca printre cei care vor face parte din delegatie se numara Vasile Blaga, Mihai Voicu si Catalin Predoiu. Copresedintele PNL Alina Gorghiu a precizat miercuri ca nu va participa la consultarile cu seful statului, deoarece va fi plecata din tara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.