Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mandatul Poloniei la summitul UE privind imigranții

ue

Polonia va insista ca în timpul summitului UE ce va avea loc miercuri la Bruxelles sa fie dat un semnal clar ca Europa nu îi va primi pe toti imigrantii, a declarat ministrul-adjunct al afacerilor externe al Poloniei, Rafal Trzaskowski, informeaza agentia de presa TASS.

'Trebuie sa elaboram si sa începem sa transpunem în concert un plan complet pentru stavilirea valului de imigranti. Trebuie sa dam un semnal clar întregii lumi ca este peste puterile noastre de a-i primi pe toti, ca imigrantii economici vor fi trimisi acasa si ca UE intentioneaza sa adopte o abordare comuna în ceea ce priveste politica migratiei, (abordare) care sa opreasca valul de imigratie dinspre sud', a spus Trzaskowski.

Potrivit ministrului-adjunct de externe al Poloniei, dupa decizia luata marti cu privire la repartizarea celor circa 120.000 de imigranti sositi în Europa a aparut posibilitatea de a 'discuta sincer despre ce s-ar putea face pentru a rezolva aceasta problema'.

În urma reuniunii de marti la nivel de ministri de interne, care a avut loc la Bruxelles, a fost anuntat ca statele membre au convenit asupra relocarii, în primul an, a 66.000 de imigranti din totalul celor 120.000 sositi în Europa. Dintre acestia, Polonia urmeaza sa primeasca 5.000 de imigranti. Varsovia spera ca acest numar se va reduce cu câteva sute dupa ce la procedura de relocare se vor ralia Suedia, Norvegia si Irlanda.

Potrivit lui Rafal Trzaskowski, Polonia va primi în decurs de 2-3 ani 4.500 de refugiati, precum si pe acei 2.000 de imigranti pe care Varsovia s-a oferit dinainte sa-i primeasca.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.